Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu Ülikooli teaduskool pakub kevadsemestril gümnaasiumiõpilastele võimalust osaleda veebipõhisel kursusel “Tunne iseennast: Praktiline sissejuhatus individuaalsete erinevuste psühholoogiasse I”.

Kursus,  millel saavad osaleda ka gümnaasiumiõpilased alates 10. klassist, on loodud Tartu Ülikooli (TÜ) psühholoogia instituudi õppejõudude poolt ja on mõeldud TÜ statsionaarses õppes õppivatele tudengitele.

Kursusel osalemiseks on vajalik arvuti ja interneti kasutamise oskus ning võimalus e-maili aadressi olemasolu. Kursus on veebipõhine.

Kursuse eesmärgiks on õpetada õpilastele psühholoogia põhimõisteid ning nende uurimismeetodeid arendades ühtlasi oskust analüüsida ja hinnata enda psühholoogilisi omadusi omandatud meetodite abiga.

Sellel kursusel osalemine pakub lisaks psühholoogia-alastele teadmistele ka võimaluse iseenese paremaks tundmaõppimiseks.

Kursuse teoreetiline pool sisaldab erinevaid psühholoogia-alaseid tekste, mida lugedes on võimalik saada ülevaade erinevatest valdkondadest, kus inimesed üksteisest erinevad: isiksuseomadused, kultuur, vaimsed võimed, väsimus, eluga rahulolu jne.

Kursuse praktiline pool eeldab erinevate psühholoogia-alaste testide täitmist. Testide täitmine toimub interneti keskkonnas.

Kursus koosneb 5 põhiteemast:

  1. Psühholoogia ja tema uurimismeetodid
  2. Vaimsed võimed ja akadeemiline sooritus
  3. Isiksus ja emotsioonid
  4. Impulsiivsus, käitumisvalikud ja tervis
  5. Kultuur ja gruppide vahelised erinevused

Kursuse maht on 3 EAP.

Kursus toimub 6.veebruar – 30. aprill 2012 ja hind ühele osalejale on 20 eurot.

Kursusele saab registreeruda kuni 2.veebruarini 2012 ainult alljärgneval lingil, et oleks võimalik välja selgitada registreerunute järjekord, kuna kursusel saab osaleda kuni 50 õpilast (50 kiiremat registreerujat).

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDdlNC0xQUNCTVhfbXpQay1lVUhqM0E6MQ

 

Täiendavate küsimuste korral pöörduda tel. 737 5581; e-mail: natalia.nekrassova@ut.ee