Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

10. -11. märtsil Viinis toimunud robootika Euroopa meistrivõistlusel RobotChallenge pälvis hõbemedali Eesti põhikooliõpilased robootikaringist Robootika.COM.

II koha saavutanud võistkonda kuulusid ka meie kooli õpilased Ramses Sepp 6B klassist,  Marko-Raul Peetersoo ja Raimond Lume 7B klassist.

Hõbemedali vääriline tulemus saavutati võistlusalal – erivärviliste ketaste kogumine ja sorteerimine.
Esikoha pälvis selles kategoorias Poola ja kolmanda Šveitsi põhikoolinoorte võistkond.

“Konkurents on kõikidel aladel muidugi ülikõva, osalejaid oli 24 riigist kokku 287 robotiga,” hindas Robootika.com juhendaja Leivo Sepp. „Meile tõi edu eeskätt roboti stabiilne töö ja hästikirjutatud programm.“

Värviliste ketaste korjamiseks ehitasid Robootika.COM poisid roboti vineerist saetud alusraami ja plekist kogumissahkadega, kasutades värvide eristamiseks erinevaid andureid, suunamääramiseks kompassi ja juhikutes spetsiaalseid servomootoreid. Programm kirjutati C- keeles.

RobotChallenge kohta saab lähemalt lugeda võistluste veebilehelt http://www.robotchallenge.org/.

Pilte võistlusest vaata aadressilt http://sdrv.ms/y27PuT.
Videoklipid meie ehitatud robotist võistlustules leidad lingi alt http://www.youtube.com/playlist?list=PL145AA96C48F692D9&feature=view_all.

Palju õnne tublidele robootikutele ja suur tänu juhendajale!


Robootika.COM on ühiskondlikel alustel ja kodanikualgatuse korras tegutsev tasuta robootikaring, mille eesmärk on edendada ja ellu viia reaalainetega seotud tehnoloogiaharidust. Eesti suurimal robootikavõistlusel Robotex on Robootika.COM saanud parima Lego NXT roboti programmeerija auhinna ning esindanud 2011. aastal Eestit rahvusvahelisel robootikavõistlusel FLL Amsterdamis. Robootika-alaste saavutuste eest käidi eelmisel aastal ka Eesti Vabariigi Presidendi tervitusvastuvõtul.

Robootika.COM koondab robootikahuvilisi põhikooliõpilasi Tallinna erinevatest koolidest, hetkeseisuga on õpilasi 21. Koolist, Tallinna Reaalkoolist, Nõmme Põhikoolist, Tallinna Tehnikagümnaasiumist ja GAG-ist.

Leivo Sepp
Robootikaringi Robootika.COM juhendaja