Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Rahvusvahelise laste- ja noorteteatrite assotsiatsiooni (ASSITEJ) Eesti keskus kutsub õpetajaid taaskord kaasa mõtlema noore vaataja teatri teemadel. Sul on hea võimalus osaleda lastele mängivate teatrite ülevaatefestivalil “Teater noorele vaatajale” ning näha ühes kohas kolme päeva jooksul 15 erinevat etendust.

Festival “Teater noorele vaatajale 2014” toimub 28.–30. oktoobrini Tallinnas, Telliskivi Loomelinnakus, täiesti uues teatrimajas nimega VABA LAVA.

Festivalil astuvad üles juba tunnustatud teatrid ja ASSITEJ liikmed: NUKU teater, VAT Teater, Miksteater, Piip ja Tuut Teater, Teater Ilmarine, Teater Tuuleveski, Heino Seljamaa Teater Kohvris, aga ka mitmed avalikkusele vähem tuntud ja suisa uued trupid, kes lasteaedaes, koolides ja kultuurimajades etendusi annavad. Festivali väliskülaliseks on lavastaja Bengt Andersson Rootsi Riksteatern’ist, kes tutvustab lasteteatri suundasid ja korraldust oma kodumaal.
Tutvu kindlasti ka festivali täpse kavaga!

Selleks, et saada oma asutuses noore vaataja teatri eksperdiks, kutsub ASSITEJ Eesti Keskus Sind ja Sinu kolleege end varakult festivalile nime kirja panema. Kogu festivali programm koos söögipausidega on registreerunud külalistele tasuta. Väljastpoolt Tallinna tulijatele pakume koostöös Go Hotel Shnelliga võimalust soodushinnaga ööbimiseks 20 eurot öö. Esimesed kakskümmend registreerunut, kes osalevad kogu programmis kõigil kolmel päeval, saavad ööbida teise öö tasuta! Tule vaid kohale, vaata huvitavaid etendusi, osale harivatel seminaridel, suhtle kolleegidega ning kujunda oma arvamus, mida festivali aruteludel häälekalt jagada!

Festival toimub teist aastat järjest ning selle korraldajaks on ASSITEJ Eesti Keskus, kes lastele ja noortele mängivaid teatreid ning teatrispetsialiste ühendava organisatsioonina tahab hea seista ausa, kvaliteetse ja elamusterohke teatri eest.

Festivalile registreerimine toimub e-posti teel festival@assitej.ee. Tähtaeg on 20. oktoober!
Igast asutusest ootame osalema maksimum kahte inimest. Täpsemat infot saab telefonil 55537646, Epp Leikop.

Festivali etendused on tasuta ka publikule, kuid vajalik on eelregistreerimine!
Etenduste kohta leiab lisainfot aadressilt www.assitej.ee.

Kohtumiseni teatrifestivalil!

Toomas Tross
ASSITEJ Eesti Keskuse juhatuse esimees