Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Haridus- ja Teadusministeerium ning GLOBE Eesti kutsuvad 5.-12. klassi üldharidus- ja kutsekoolide õpilasi osalema keskkonnaalaste uurimistööde üleriigilisel konkursil.

Oodatud on looduskeskkonna problemaatikat tutvustavad õpilasuurimused, teemakohased veebilehed ning tööd, mis kajastavad GLOBE programmi tegevust. Töid võib esitada nii individuaalselt kui kollektiivselt.

Õpilaste keskkonnaalaste uurimistööde konkurssi on läbi viidud alates 1999. aastast. Varasematel aastatel on konkursi võidutööde seas olnud näiteks uurimused kahjulikest ainetest kosmeetikas, Saaremaa sokkude sarvedest, ohtudest lindude sügisrändel, Aegna saare rannajoone muutustest ja kodulinna valgusreostusest. Õpilased on uurinud maavarade kaevandamise mõju keskkonnale, teinud hüdroloogilisi vaatlusi, mõõtnud tahma sisaldust õhus jpm.

Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaeksperdi Imbi Henno sõnul aitab konkurss kaasa õpihuvi suurenemisele ja teaduse populariseerimisele. „Uurimistöö tegemine väljaspool klassiruumi pakub võimaluse tutvuda teaduse ja tehnoloogia aktuaalsete teemadega ning muudab õpet elulähedasemaks. Meie kogemus näitab, et paljud varasematel aastatel konkursil osalenud õpilased on läinud hiljem edasi õppima just loodusteaduse ja tehnikaga seotud erialasid,“ selgitas Imbi Henno.

Konkursil osalemise tähtaeg on 18. mai 2015.

Tutvu kindlasti ka uurimistööle esitatavate nõuetega!

Lisainfo:
Imbi Henno imbi.henno@hm.ee
Sandra Fomotškin sandra.fomotskin@hm.ee