Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu ülikool pakub õpilastele tasuta matemaatika riigieksami tuge.

Tartu ülikool avas 12. klassi matemaatika riigieksami tegijatele registreerimise veebipõhisele kursusele „Matemaatika riigieksami tugi“.

Kursuse vastutav õppejõud, Tartu ülikooli matemaatika ja statistika instituudi spetsialist Britt Kalam rääkis, et eelmisel aastal toimus riigieksamiks kordamise kursus Tartu ülikoolis kontakttundidena: „Kursusel osalevate õpilaste arv kinnitas vajadust taolise kursuse järjepidevaks korraldamiseks, sest koolitunnis ei jõuta kõike põhjalikult läbi võtta.“

Tänavu korraldatakse kursust aga veebipõhiselt MOOCi (Massive Open Online Course) ehk iseõppimise kursusena moodle´i keskkonnas. „Kuna möödunud aastal tunti kursuse vastu huvi üle Eesti, tundus iseõppimise kursuse loomine teistes piirkondades elavatele gümnasistidele parima lahendusena,“ ütles Kalam.

Kalam tõdes, et matemaatilised teadmised on tulevases elus igal erialal väga olulised ja loogiline mõtlemine on vajalik, et elus ja tulevases töökohas hästi hakkama saada. „Seega on iga kursus, mis püüab arendada loogilist mõtlemist ning parendada matemaatilisi teadmisi, kindlasti väga vajalik.“

Veebikursusele „Matemaatika riigieksami tugi“ on oodatud kõik, kes tahavad kevadel sooritada 12. klassi matemaatika riigieksamit. Kursusel õpitakse teooriat, mõisteid ja lahendatakse ülesandeid. Veebikursuse kõrval toimub Tartus Liivi 2 õppehoones ka kolm kontakttundi, kus arutatakse tekkinud probleemküsimusi.

Registreerumine kursusele on avatud. Osalejate piirarv on 100 inimest. Esimene moodul avaneb 19. veebruaril. Iga nädal avatakse õppimiseks ja ülesannete lahendamiseks üks moodul.

Matemaatika riigieksam toimub 19. mail 2016. Tartu ülikooli kursus pakub gümnasistidele matemaatika riigieksami tuge 15. maini.

Registreeru Tartu ülikooli kodulehel.

Kursust aitasid luua mitmed Tartu ülikooli matemaatika didaktikud, noored matemaatikaõpetajad ning õpetajaks õppijad.