Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Stipendium 11. klassi õpilastele, mis viib suveks tasuta Ameerikasse Liidriakadeemiasse

Lähenemas on tähtaeg BAFF Liidriakadeemiasse kandideerimiseks.
Balti-Ameerika Vabaduse Fond (BAFF) pakub 11. klassi õpilastele võimalust veeta pea 1 kuu 2016. a. suvel Ameerikas ja arendada oma liidrioskusi, ettevõtlikkust, inglise keelt ja palju muud. Osalemine on tasuta, st fondi poolt on tegemist täisstipendiumiga, noortel peab endal kaasas olema u 300 dollarit taskuraha.
Liidriakadeemia on toimunud juba 2 suve järjest ja Eestist on osalejaid olnud nii Tartust, Tallinnast, Võrust, Karksi-Nuiast, Sauelt väga erinevatest koolidest ja erinevate oskuste ning teadmistega õpilaste näol.
Julgustame 11. klassi õpilasi kandideerima, sest lisaks professionaalsele kogemusele pakub antud stipendium võimalust reisida USAsse, tutvuda sealse kultuuriga ning külastada muuhulgas ka New Yorki ja Washingtoni.
Kandideerimistähtaeg juba õige pea – 5.03.2016!
Balti-Ameerika Vabaduse Fondi eesmärk on tugevdada Balti riikide ja Ameerika Ühendriikide vahelisi sidemeid läbi inimkapitali investeerivate programmide ning Liidriakadeemia programm on selle üheks põnevaks näiteks. Liidriakadeemia on toimunud 2014. a. ja 2015. a. suvel ning programmi saatis suur populaarsus ja edu. Kogu Baltikumist valitud noored liidrid kirjeldasid programmis osalemist kui kogemust, mis muutis nende elu ja andis juurde palju väärtuslikke teadmisi, kogemusi ning oskusi.

2016. aasta juulikuus reisivad kokku umbes 40 Liidriakadeemiasse valitud õpilast Eestist, Lätist ja Leedust Ameerikasse, et programmi jooksul arendada liidrioskusi, ettevõtlikkust ning tutvuda Ameerika ja selle ajalooga. Programmi jooksul külastatakse ka Bostonit, New Yorki ja Washingtoni.

Nõudmised stipendiumile kandideerimiseks:
Kandideerida saavad õpilased, kes on hiljemalt 1. juuliks 16 aastat vanad ning astuvad keskkooli viimasesse klassi Liidriakadeemiale järgneval sügisel. Kandidaatidelt oodatakse inglise keele oskust tasemel, mis võimaldab osaleda seminaridel ja osa saada igapäevastes tegevustes.

BAFF Liidriakadeemia stipendium hõlmab järgmist
• Lennupiletid
• Liidrikoolitus
• Majutus, toitlustamine
• Ekskursioonid
• Tervisekindlustus ja 24/7 tugi

Liidriakadeemias osaleja ja lapsevanema kohustused
• Osalejatel peab olema USA-sse sõiduks sobilik pass
• Osaleja koos ühe lapsevanemaga peab osalema Riias toimuval väljasõidu eelsel instrueerimisel
• Taskuraha neljaks nädalaks (kokku umbes $300 USD)

Programmis osalemiseks tuleb kandidaatidel esitada vajalikud kandideerimisdokumendid ning parimad kandidaadid kutsutakse intervjuule. Avalduste esitamise tähtaeg on 5. märts 2016.a.

Lisainfo programmi, kandideerimistingimuste kohta veebilehel.