Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

KUTSE Euroopa Päeva tähistamisele laupäeval, 7. mail Vabadusel väljakul!

Ootame õpilasi laupäeval, 7. mail kell 11.00-16.00 Vabaduse väljakule, et veeta üks mõnus päev ja ühtlasi tähistada Euroopa Liidu sünnipäeva.

Arvamusfestivali Euroopa eri programmi raames saab kuulata Teleporti asutaja Sten Tamkivi, Euroopa Parlamendi saadiku Marju Lauristini, poliitiku Siim Kallase ja paljude teiste mõtteid. Räägitakse muuseas sellest, kas politsei peaks igaühe telefonile ja Facebookile ligi saama ning toimub põnev vestlusring teemal: “Kuidas saada ülemaailmseks staariks Tallinnast, ühe sülearvuti ja suure tahtmisega?”

Lisaks on tehnoloogiaportaal Geenius sel aastal Vabaduse väljakule üles seadnud digitelgi. Seal saab uudistada ja testida uusimat tehnoloogiat ning vaadata, millega tegelevad erinevad Eesti idufirmad. See on suurepärane võimalus proovida, mida tähendab panna endale pähe virtuaalreaalsuse prillid ning sukelduda täielikult väljamõeldud maailma.

Kohapeal on igaühel võimalik Sprayprinteri leiutisega seinu joonistuste ja mustritega katta. Veel saab Bike ID abil kanda oma jalgratta rahvusvahelisse jalgrataste registrisse, proovida sõitu Eesti oma elektrirattaga, teha muusikat Mash Machine’ga või päriselt näha, kuidas kullerrobotid oma tööga hakkama saavad.

Lisaks toimub Euroopa päeval juba varasemast tuttav saatkondade reisimäng. Auhindadeks on reisikinkekaardid väärtuses 300€, 700€ ja 1000€.

Kogu päeva kestvat meelelahutusprogrammi juhivad armastatud näitleja Katariina Tamm ja telestaar Urmas Vaino. Laval on veel Rullest rulluisutajad, Würffel ja Avoid Dave! Lisaks saab näha, kuidas prinditakse pannkooke Eesti esimese pannkoogiprinteriga.

Lisainfo Euroopa päeva kohta: www.euroopapaev.ee ja www.facebook.com/tuleeuroopapaevale