Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

A3_opilasleiutajad_2015.indd

Otsitakse noori leiutajaid eelkoolist kuni 12. klassi lõpuni!

Juba üheksandat aastat toimuvale õpilasleiutajate riiklikule konkursile ootame osalema kõiki õpilasi alates eelkoolist kuni 12. klassi lõpuni! Preemiaid ja auhindu jagub nii õpilastele kui ka juhendajatele!
Konkreetset teemat leiutistele ei ole, peaasi, et see aitaks ümbritsevat paremaks muuta ning lahendaks mõne probleemi.
Sel aastal esitatavad ideed on ühtlasi ka kingitus Eesti Vabariigi 100ndaks sünnipäevaks.

NB! Selgi aastal peavad gümnaasiumiõpilaste esitatud tööd nii sisu kui ka vormistamise poolest sarnanema varasemast enam praktiliste ja/või uurimistöödele esitatavatele nõuetele.
Juhendamist abistavad viited leiate selle kirja lõpust ja konkursi kodulehelt.

Lisaks otsime sel aastal konkursil osalejate seast koos Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonnaga neid lapsi (vanuses 6-12 aastat, Eesti otsib leiutajat), kellest teha dokumentaalklipid Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Täpsemalt vt videoklipiga osalemise kohta leiutajate konkursi kodulehelt www.etag.ee/leiutajad

Tööde esitamine: 17. oktoober 2016
Teema: Leiutised, mis lahendavad kellegi igapäevaelu probleeme
Osalejad: Kõik leiutamishuvilised õpilased eelkoolist kuni 12. klassini
Auhinnafond: 25 950 eurot – rahalised preemiad ootavad paremaid leiutajaid ning parimate juhendajaid. Esemeline auhind on ühele koolile. Eriauhinnad: üks õpilane saab võimaluse sõita  Ameerikasse maailma suurimale õpilaste teadusmessile Intel ISEF. Videoklipikonkursi eriauhind on jalgratas. Lisaauhinnad annavad välja Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Patendiamet koostöös Ülemaailmse Intellektuaalse Omandi Organisatsiooniga, Eesti Ameerika Suursaatkond, Kuninglik Taani Saatkond, AHHAA teaduskeskus ja Energia Avastuskeskus.
Konkursi tulemused avalikustatakse ja auhinnad antakse üle detsembris, aeg ja koht selguvad oktoobri lõpus ja sellest antakse novembris kõigile auhinnasaajatele ka isiklikult teada.

Esitatud ideid hinnatakse kolmes vanuserühmas:
1. vanuserühm – eelkool – 4. klass
2. vanuserühm – 5.–9. klass
3. vanuserühm – 10.–12. klass

Videoklippe hinnatakse vanusevahemikus 6 kuni 12 eluaastat.

Põhjalikuma info konkursi tingimuste, tööde esitamise ja nõuete kohta leiate konkursi kodulehelt  http://www.etag.ee/leiutajad 

NB! Hindamisele lähevad vaid need leiutised, mis on registreeritud, st mis on esitatud elektroonilises osalusvormis www.etag.ee/konkursid
Juhendajapreemia ootab vaid seda preemiatöö juhendajat, kelle andmed on osalusvormis kirjas.

Abiks osalemisel ja juhendamisel!

  1. Klassi või kooli stendile panekuks saate välja trükkida ka kirjale lisatud selleaastase konkursi postri.
  2. Tootedisainer Merike Rehepapi eestikeelse veebiloengu  „Disain kui praktiline loovus, mis see on ja kuidas seda rakendada kooliprogrammis“ salvestist saate vaadata Youtube’is.
  3. Konkursile saadetud vahvamatest töödest on valmis saanud posternäitust, mille faile saate näha  kodulehel. Näitust, st suuri rollup-postreid saate meie juurest tellida tasuta ka koolidesse.

Konkurss toimub sel aastal juba üheksandat korda, varasematel aastatel on esitatud kokku ligi 5500 peaaegu 320st koolist.

Konkurssi korraldavad sel aastal Eesti Teadusagentuur ja Eesti Rahvusringhääling, preemiafond tuleb Haridus- ja Teadusministeeriumist ning lühidokumentaalide tootmist rahastab EV 100 korraldustoimkond.
Varasemate konkursside  tulemused leiate meie kodulehelt www.etag.ee/teadpop