Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Euroopa ettevõtlusõppe eestvedaja Junior Achievement Euroopa tunnustas 16. novembril toimunud rahvusvahelisel ettevõtlusõppe konverentsil Tallinnas viieteistkümne riigi ettevõtlikke koole.

Parimate väljaselgitamisel võeti arvesse kooli strateegiat ettevõtlusõppe edendamisel, õppijate arvu, õpetajate ettevalmistust, kogukonna ja ettevõtjate kaasatust jne.

Eesti ettevõtlikumaks kooliks valiti Tallinna 21. Kool, kes pälvis aasta Euroopa ettevõtliku kooli tiitli.

Kool on pakkunud ettevõtlusõpet Junior Achievementi programmide järgi alates 1998. aastast. Selle aja jooksul on tegutsenud koolis üle 80 õpilasfirma. Kool on ettevõtlusõpet süstemaatiliselt arendanud, praegu osalevad ettevõtlusõppes rohkem kui pooled gümnasistid ning õppe läbiviimisse on kaasatud arvukalt ettevõtjaid, mentoreid ja lapsevanemaid.

Koolis on loodud ettevõtlus-robootika õppesuund, kus juba 2. klassist alates rakendatakse algklasside majandusõppe programme.
Kolmandat aastat töötavad koolis ka 5. klasside mini-minifirmad, käesoleval õppeaastal on neid 24, kes aktiivselt turundavad oma tooteid kooli heategevus- ja jõululaatadel ning kaks korda aastas ka Tallinna linna korraldatud suurtel laatadel.

Auhinnagalal autasustati 15 õppeasutust 15 riigist.

Suurüritusel autasustati Belgia, Bulgaaria, Eesti, Soome, Saksamaa, Itaalia, Läti, Leedu, Portugali, Rumeenia, Venemaa, Slovakkia, Šveitsi, Inglismaa ja Taani parimaid ettevõtlikke koole.

Õnne koolile ja jätkuvat ettevõtlikkust kõigile!