Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

4. aprillil kohtus 1B klass  raamatuillustraatori ja graafiku Silvi Väljaliga.

Saime teada, et Silvi Väljalil on kaks väga kuulsat raamatut.  Esimene raamat oli aabits, mis valmis aastal 1958 ja mis on olnud esimeseks ja kõige tähtsamaks kooliõpikuks kõigile 1958 – 1973 esimesse klassi astunud eesti  lastele. Aabitsa kujundamisest rääkis kunstnik, et see oli esimene kord pärastsõjaaegses Eestis, kui kunstnikule anti üks õpik otsast lõpuni kujundada. Aabitsat esitleti ka Brüsseli maailmanäitusel, kus kirjastus võitis selle eest hõbemedali. Silvi Väljal rääkis ka raamatu „Jussikese seitse sõpra” saamisloost, sellest, kuidas temast sai kunstnik, raamatute illustraator.  Nüüdseks  on ta illustreerinud üle 120 raamatu.

Üks õpilastest, Nele, tegi talle ettepaneku  kirjutada raamat ka aastaaegadest ja ta leidis, et see on tore mõte ning ta lubas sellele mõtlema hakata.  Lapsed said nautida ka kaasavõetud akvarelle ja õlipastellidega joonistatud töid, raamatute illustratsioone.

Jaanuaris  kinkisime  Silvi Väljalile sünnipäevaks laste endi poolt kirjutatud raamatu ning aprilli alguses oli meie kooli raamatukogus  väljapanek Silvi Väljali illustreeritud raamatutest.  Kohtumisel oli külalisel meie laste kirjutatud raamat kaasas ja ta tõi meilegi kingituseks kaasa enda illustreeritud raamatuid, kinkis meile kaks linoollõiget.

Kohtumine oli väga sõbralik ja arendav,  lapsed lugesid luuletusi, enda kirjutatud  jutte koolielust ja olid julged küsimusi esitama.

Aitäh ka Rico ja Fredi emale, kes kohtumisel suureks abiks olid!

Renna Marjundi
1B klassi õpetaja

Fotoülevaadet kohtumisest vaata meie kooli Pildialbumist.