Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

4. oktoobril Noorte ettevõtluspäeva raames toimunud üleriigilisel majandusviktoriinil põhikoolide õpilastele saavutasid  Anna Elisabeth Karner ja Andre Kalde 9B klassist 1. – 5. koha.

Võrdselt 30 punkti 31-st teenisid lisaks meie õpilastele Anna Aamisepp ja Andreas Palm Gustav Adolfi Gümnaasiumist ning Vivian Vellama Aravete Keskkoolist.

Ettevõtlusnädala e-viktoriinist võttis osa 1161 põhikooli lõpuklasside õpilast 83-st Eesti koolist. Õpilastel tuli e-viktoriinis vastata erinevatele majandus- ja ettevõtlusalastele küsimustele. Muuhulgas pidid põhikoolide õpilased oskama vastata sellistele küsimustele nagu, kes on Eesti vabariigi majandus- ja kommunikatsiooniminister, kui suur on Eestis käibemaks ja mis on kodumajapidamises püsikuludjne. Infot võis otsida ka internetist.

E-viktoriin on esimene etapp kolmeosalisest 8. – 9. klasside õpilaste ettevõtlusalasest meeskonnamängust Creatlon, mida korraldavad Junior Achievement Eesti ja EBS Gümnaasium.

Creatlon on 8. – 9. klassidele suunatud üle-eestiline ettevõtlust tutvustav võistlusmäng. Kuni kolmeliikmelise meeskonnaga saavad noored ennast terve õppeaasta jooksul proovile panna kolmel alal. Pärast viktoriini ootavad neid ees ettevõtlik meeskonnamäng, kus kuu aja jooksul tuleb lahendus leida kaheksale püstitatud ülesandele, ning osavõtt JA reklaami- või ettevõtlusmuinasjuttude võistlusest. Kolmele parimale meeskonnale on EBS Gümnaasium välja pannud lennupiletid ühele Eesti saarele, kus veedetakse ärimeestele vääriline päev. Mängu üldvõitjad lunastavad endale tasuta õppekoha EBS Gümnaasiumi ettevõtlusklassis. Viktoriini parimad saavad minna kuulama loengut ning osaleda ekskursioonil Eesti Pangas.

Nii e-viktoriini kui Creatloni mängu muudab  eriliseks  tema internetipõhisus: samal ajal saavad mängida noored nii Tallinnast, Võrust kui ka näiteks Ruhnust.

 

I etapi tulemused

Rohkem infot Junior Achievement Eesti kodulehelt.