Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tervise Arengu Instituut kutsub kõiki õpilasi osalema üleriigilisel loovtööde konkursil SÖÖGIVAHETUND, mille tänavune teema on „Koolisöökla aastal 2050“.

Kas käid alles algkoolis, oled põhikoolis või jõudnud juba gümnaasiumisse – tee valmis lahe joonistus ja visualiseeri oma silmade läbi huvitav pilt paberile. Kui Sa oled juba põhikoolis ja pole siiski pliiatsi ja paberiga „sina“ peal, aga oskad hästi käsitleda tehnilisi vahendeid, siis tee hoopis valmis äge video  etteantud teemal!  Mida hoogsam, iseloomulikum ja huvitavam unistus  jääb pildile, seda lahedam. Lase oma kujutlusvõimel lennata ja ole loominguline, pane oma mõtted joonistusse, arvutil kujundatud kollaaži, kleebi paberile või vahvasse videosse ning läkita see teele.  

Parimate töödega osalenud õpilastele on välja pandud põnevad ja hinnalised auhinnad. Iga vanuseklassi parima töö esitaja saab auhinnaks laheda MP3 mängija. Teise ja kolmanda koha võitjatele on auhinnaks raamatupoe kinkekaart.

Parima video esitanud põhikooli või gümnaasiumi grupile on auhinnaks LCD teler, mis jääb klassi või kooli käsutusse, et sealt ühiselt vaadata videoid, õppefilme jms.

Konkursitööd tuleb saata hiljemalt 21. oktoobriks Tervise Arengu Instituuti, aadressile Hiiu 42, Tallinn 11619, märksõnaga „Söögivahetund“, Reelika Viitamees.

Tahame, et konkurss aitaks väärtustada koolikokkade igapäevast tööd ja nende panust tervislike koolilõunate valmimisel. Konkursi eesmärk on pöörata ka suuremat tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja innustada kooliõpilaste tööde varal koolitoitlustajaid muutma sööklate toit mitmekesisemaks, uudsemaks ning sööklad meeldivamaks paigaks.

Konkursitööd aitavad paremini näha laste toredaid mõtteid ja soovitusi et nendega edaspidi arvestada. Meie laiem eesmärk on tekitada           kooliõpilaste ja laiemalt ühiskonna seas positiivset diskussiooni tervisliku koolisöögi teemadel.

Loe lisa konkursitingimuste kohta Tervise Arengu Instituudi veebilehelt http://www.terviseinfo.ee/et/konkursid/soeoegivahetund.