Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

11. klasside õpilased Maria Olmann 11A, Grettel Killing, Henely Caroline Eessalu, Laura Laumets, Liisabet Valdoja, Joosep Heinsalu ja Olari Verev 11B ning Sigrid Muinasmaa ja Meeri-Ann Ostrov 11C klassist osalesid rahvusvahelise projekti Koolid – tuleviku partnerid konkursil “Theaterprojekt“.

Õpilastel tuli lahti mõtestada teema “Wir und die Anderen” (“Meie ja teised”),  kirjutada etenduse stsenaarium ning see lavastada ja saksa keeles esitada. Lavastusest oli vaja 10-minutiline lõik filmida ning saata see 1. detsembriks teatripedagoogidest-lavastajatest koosnevale žüriile hindamiseks.

Žürii valis välja 3 parimat gruppi – Tallinna 21. Kool, Stadnicka Wola (Poola) ja  Dolny Kubin (Slovakkia), kes kutsutakse 5.-8. juunil toimuvale teatrifestivalile Berliini. Berliinis näitavad samal teemal oma näitlemisoskusi ka konkursi läbinud PASCH-koolide õpilased Hispaaniast ja Prantsusmaalt.

Õpilasi juhendas PASCH-koordinaator Maarika Paun.
Suur tänu abi eest Goethe-Instituudi praktikandile Pauline Stoltele!

Edasine töö jätkub koos professionaalse teatripedagoogiga töötubades 12.-15. detsembril. Töötubasid viib läbi Berliini  Goethe – Instituudi saksa keele õpetaja ja teatripedagoog Birgit Oelschläger.

Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest osaleb PASCH-projektis kokku 20 kooli.