Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

19. aprillil toimus Tallinna XXI kooli korraldatud üleriigilise saksakeelse tõlkevõistluse võitjate autasustamine Eesti Rahvusraamatukogus.

Võistleja tõlkisid 10. aprillil toimunud võistlusel katkendeid kaasaegsete tunnustatud saksa ja austria autorite teostest.

Žürii esimees, Eesti Tõlkemagistrite Liidu juhatuse liige Eili Heinmets kiitis tseremoonial tubli töö eest kõiki osalejaid ja andis tagasisidet võistlejatele ja juhendajatele – õpetajatele.
Kohal olid ka teised žürii liikmed:

  • Helen Aedla – Goethe Instituudi keeleosakonna juhataja
  • Anne Laur – Austria Vabariigi Suursaatkonna kultuurireferent
  • Anne Lind- Tallinna Saksa Kultuuriinstituudi juhataja
  • Tiiu Relve – tõlk, paljude saksa autorite teoste vahendaja eesti lugejale.

Võitjaid autasustas Tallinna XXI Kooli direktor härra Meelis Kond.

Saksa keelt III võõrkeelena õppijate kategoorias saavutas I koha Jürgo Mattias Vanajuur 12A, juhendaja õpetaja Mart Männiste. Saksa keel I võõrkeelena õppijate kategoorias saavutas II koha Karmel Justina Loog 10A

Tallinna XXI Kooli algatusel ja erinevate partnerite, sh Eesti Goethe Instituudi, Saksa ja Austria Suursaatkondade koostöös toimuv tõlkevõistlus seadis 2018. aastal saksa keele õpetajate soovile vastu tulles sihtrühmaks nii saksa keelt esimese kui ka teise ning kolmanda võõrkeelena õppijad, keda oli 10. aprillil Tallinna XXI Kooli kogunenud kokku 18 koolist üle Eesti.

Õpilaste ja õpetajate ning koostööpartnerite hinnangul oli võistlus väga hästi läbi viidud, osalejad loodavad tõlkevõistlusel osaleda ka järgmistel aastatel.

Palju, palju õnne võitjatele!

Suur tänu korraldajatele ja toetajatele.

Pildid asuvad SIIN