Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

5.-10. novembril toimus Erasmus+ projektikohtumine Baltic Sea Forum – Intergartion Through Core Values Poola linnas Kartuzys, mille raames valmisid migratsiooni ning keskkonnasäästlikku tervislikku eluviisi puudutavad inglisekeelsed õppematerjalid filmide, draamasketšide ja debattidena.

Osalesid Saksamaa, Poola, Rootsi, Läti ja Eesti 14-18-aastased noored.

Meie koolist osalesid 8A klassi õpilased Anita Väli, Greta Liset Ruben, Emilia Thea Pello ja Marie Riiberg ning Villem Saar ja Robin Pass 8C klassist. Õpetajad Kadri Mägi ja Ülle-Ly Vohnja.

Projektinädala kava oli äärmiselt tihe ja õpetlik. Töötubades toimusid oma riigi kultuuri, kombestikku, ajalugu ja keelt tutvustavad esitlused.

Lisaks ekskursioonid ökofarmi, hansalinna Gdanski, kohtumised Mosambiigist Poolasse emigreerunud õpetajaga ja tuntud poola näitlejaga.

Läänemeremaadele ühise ja erineva leidmisele aitas kaasa asjaolu, et majutus on antud projekti puhul alati koos ja rahvusvahelistes tubades.

Erilist pidulikkust lisas fakt, et projektikohtumise ajal tähistas Poola Vabariik 100. aastapäeva ning Läti on seda kohe tähistamas.

Projekti tugevuseks on teemade lõiming osalevate riikide koolide ainekavades, eriti Euroopa Liidu prioriteete silmas pidades, digivahendite ja uute õppemeetodite rakendamine ning partnerlust ja motiveeritust toetavate suhete loomine nii töötubades kui argipäeva situatsioonides õpilaste ja õpetajate-juhendajate vahel.

Lisandväärtust andis inglise keele praktika, teemadega seotud ettevõtete külastused,  vaatamisväärsustega tutvumine ning kohtumised ettevõtjatega.

Projekti õnnestumisele aitas kaasa läbimõeldud tööjaotus õpetajate vahel, arvestades nende teadmisi-oskusi, võimeid, huvisid ja keeleoskust.

Ka päevakava planeerimine ning valik töötubadesse lähtus õpilaste huvidest, isikuomadustest ning nende sotsiaalsust arvestades.

Projekti kohtumist kajastas kohalik raadiojaam, osalejatele väljastatakse lisaks tunnistustele ka Europassid õpirände kinnitusena.

Meie kool on osalenud Läänemeremaade projektis juba 23. aastat.

Õpilastest projektimeeskonna tagasiside toimunule oli väga positiivne ja silmaringi avardav ning arendav!

Link