Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Kuupäev Tegevus 
5. mai Keskraamatukogu fotokonkurss “Nõiad” 
15. mai Tallinna päev, Tallinna e-etteütlus 
15. mai Keskkonna kunstikonkurss “Ökopilk” 
4.–24. maiBioloogiavõistus „Siniroheline maa“
20. maiFotokonkurss „Metsik linn“
maiTallinna otsib superloodushuvilist
30. maiDigikultuuriaasta konkurss „Vana asi värskes vormis

Spordimälumäng “Bumerang” kolis XVII hooajal veebi!

Spordimälumäng “Bumerang”, mis on suunatud kõigile Eesti üldhariduskoolide õpilastele, käivitub tulenevalt Vabariigis kehtestatud eriolukorrale XVII hooajal veebis. 

Uue nime ja vormi saanud spordimälumäng “Bumerang Open 2020” küsimused on koostatud valdavalt Eesti ajakirjanduses ja sporditeabe väljaannetes ilmunud materjali põhjal ning need on ette valmistanud mälumängija ja spordiajaloolane Jaak Valdre.

Spordimälumängus “Bumerang Open 2020” osalemiseks ei ole tarvis teha muud kui minna meie hea koostööpartneri veebileheküljele https://www.malumang.ee/competition/1100/ määrata parool, märkida ära oma kontaktandmed ning kool ja klass. Kõikide osalejate vahel läheb loosi hulgaliselt auhindu meie koostööpartneritelt.

Spordimälumängu “Bumerang Open 2020” toetavad Mälumäng.ee, Eesti Jalgpalli Liit, spordiklubi MyFitness, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Päevaleht, kirjastus Avita, kirjastus Cum Laude ja ajakiri “Jooksja”.

„Känguru“ matemaatikavõistlusmäng

„Känguru“ matemaatikavõistlusmäng toimub ka sel aastal ja seda juba 25. korda.

20.–21. mail saavad kõik väikesed ja suured matemaatikasõbrad oma matemaatikateadmised proovile panna Tartu Ülikooli teaduskooli viktoriinid.ee keskkonnas. Lisandunud on uus vanuserühm vilistlane, kus saavad osaleda kõik need, kel kool juba lõpetatud. Ülesanded on nagu ikka eesti ja vene keeles. Kahe noorema vanuserühma, st 1.–4. klassi, ülesanded on sel korral tõlgitud ka inglise keelde.

Vanuserühmade järgi toimub Känguru sel aastal järgmiselt:

20. mai: 1.–2. klass, 3.–4. klass

21. mai: 5.–6.klass, 7.–8.klass, 9.–10.klass, 11.–12. klass, vilistlane

Mõlemal päeval on ülesannete komplektid avatud ajavahemikus 10.00 kuni 15.30. Lahendamiseks, vastuste sisestamiseks ja kontrollimiseks on osalejatel aega 1 tund ja 25 minutit. Iga õpilane võib osaleda vaid üks kord.

Oma tulemust ehk kogutud punktisummat näevad osalejad viktoriinid.ee keskkonnas. Üleriigilist tulemuste tabelit sel aastal ei koostata ning võitjatele auhindu ei jagata. Küll aga loosime juubeliaastal välja hulgaliselt kängurumeeneid.

Kokkuvõtted tulemustest avaldatakse teaduskooli kodulehel. Ülesanded ja lahendused on Känguru lehel leitavad alates 11. juunist.

13. mail avatakse viktoriinid.ee keskkonnas nn testkänguru, mille käigus saavad õpilased vaadata ja proovida, kuidas Känguru sel aastal välja nägema hakkab.

Kängurust osavõtt on sel aastal tasuta. Kõikidele, kes on juba kandnud osalustasu Eesti Matemaatika Seltsi kontole, tagastatakse see lähiajal.

Rohkem infot ja võistluse juhendi leiab Känguru lehelt.