Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

15. mail kell 12 on kõik eesti keele huvilised oodatud end proovile panema e-etteütlusel.

Sel aastal ei saa eriolukorra tõttu kohtuda Vabaduse väljakul, kuid e-etteütlusel saavadki osaleda kõik inimesed – ka need, kellel kohale tulla poleks võimalik. Tallinna TV teeb üritusest otseülekande Tallinna Facebook’i lehelYoutube’is ja siin samas etteütluse veebilehel.

Etteütluse teema on alati olnud seotud Eesti kirjanduse ja kultuuriga ning Tallinna ajalooga. Seekordne etteütlus on pühendatud kuulsatele tallinlastele Jaan Krossile ning Georg Otsale, kelle 100. sünniaastapäeva me tänavu tähistame. Etteütluse teksti loeb näitleja Märt Avandi.

Oma keeleteadmisi saab värskendada juba enne etteütlust. Pole ju tegu pelgalt võistlusega, vaid tähelepanu all on hea eesti keele oskus laiemalt.

Etteütluse teksti loeb näitleja Märt Avandi (vt videot).

TV teeb üritusest otseülekande Tallinna Facebook’i lehelYoutube’is ja etteütluse veebilehel. Loodetavasti püstitame koos uue osalusrekordi, sest e-etteütlusel kohtade arv osavõttu ei piira.

Tallinna päeva etteütlus sai alguse 2013. aastal. Ürituse eesmärk on pakkuda võimalust panna ühiselt proovile oma teadmised ja õppida midagi uut Tallinna kohta. Etteütlust on kirjutatud Tallinna Ülikoolis, kinos Kosmos ning Vabaduse väljakul. Teksti on lugenud populaarsed kirjanikud Andrus Kivirähk, Jan Kaus jt, samuti vigursuusatamise maailmameister Kelly Sildaru ning muusik Reket.

Tallinna päev 2020