Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

22. juunil kell 10 tähistab Küberväejuhatuse Staabi- ja Sidepataljon koos XXI Kooliga Raua tänava lahingu 80. aastapäeva.

Pidulikul mälestustseremoonial koolimaja ees osalevad pataljoni ülem major Marko Saarela, XXI Kooli direktor Meelis Kond, pataljoni esindajad, liputoimkonnad, XXI kooli Õpilasesinduse president ja Inspitsiendigrupp.

1940. aasta juunipöörde ajal puhkes Raua tänava koolimajas paiknenud sideväelaste ja neilt relvi konfiskeerima tulnud punaarmeelaste vahel lahing, milles langes kaks Eesti sõdurit – nooremseersant Aleksei Männik ja reamees Johannes Mandre. Sideväelaste ja riigipöörajate vahel peetud tulevahetus oli ainuke Eesti kaitseväe peetud lahing Teises maailmasõjas.
Nooremseersant Männik ja reamees Mandre olid nende väheste Eesti sõdurite seas, kes langesid Teise maailmasõja ajal Eesti vormis ja Eesti lipu all.

Vaata pilte Kaitseväe pildigaleriist