Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Märtsikuu klassijuhatajad on Ingrid Paggi ja Heli Raidma.

Ingrid Paggi

Märts 2021 kuu klassijuhataja Ingrid PaggiMärtsikuu klassijuhataja on 10C klassi juhataja, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse, väitluse ja paljude teiste valikkursuste õpetaja Ingrid Paggi, kelle juhtida on ka sotsiaal-humanitaarainete õppetool.
Ingrid Paggi on koos õpilastega seadnud õppesuunale vastava vahva ja tõetruu klassi eesmärgi ehk moto: „Aega on alati vähe, aga loovust on lõputult!“

Klassijuhataja toetamisel ja julgustamisel on klassist kujunenudki väga loov, ettevõtlik, aktiivne ning hea õppeedukusega kollektiiv, kelle tegemisi on sageli kajastatud kooli kodulehel.

Õppeaasta eesmärgist lähtuvalt on klassijuhataja innustanud ja motiveerinud klassi igat õpilast tegelema just sellega, mis neil silmad särama paneb – olgu selleks maalimine või kirjutamine, laulmine või sport, moekunsti või investeerimisega tegelemine, videomontaaž, film või filosoofilised mõtisklused. Kõik õpilaste loovuse väljendusviisid koondati ühiselt märtsikuus ettevalmistatud ja läbi viidud virtuaalsesse emakeelepäeva, mis kujunes suunanäitajaks järgmistele ettevõtmistele.

Klassi jaoks on tavapärane, et klassijuhataja jagab iganädalaselt infot huvitavate ja arendavate koolituste, ürituste kohta või lahedaid soovitusi elust rõõmu tundmiseks.
Klassijuhataja suunamisel panid 10C klassi õpilased aluse ka meie kooliteatri gümnaasiumigrupile.

Aega on alati vähe, kuid seda on jätkunud nii virtuaalseteks kohtumisteks mitmete kirjanikega, ühisteks üritusteks ja klassikaaslaste võistlustele kaasaelamiseks.
Ühist aega jagub nädalavahetusteks või hilisõhtuteks. Ei ole vist palju klasse, kes tahaksid reede õhtul kell 22 teha lisa klassijuhatajatundi, et vaadata üle nädalas tehtu või lihtsalt filosofeerida elu mõtte üle – kui tahta, siis on kõik teostatav ka keerulisel distantsõppe perioodil.

Noppeid õpilaste ütlustest:
„Klassijuhataja kuulab alati kõikide mured ära ja annab nõu ning aitab kaasa tekkinud probleemide lahendamisele.“
„Ühtsustunde loomisele aitas kaasa lõbus ja loovust vajav roosa riietuse päev, kus klassijuhataja aktiivselt kaasa lõi.“
„Tütarlastega koos korraldati väike live otseülekanne, kus neiud tegid kehalist ja klassijuhataja kokkas.“
„Klassijuhataja hoiab meie tegemistel Instagramis silma peal!“
„Õpetaja on meie jaoks kogu aeg olemas!“

Palju õnne, Ingrid Paggi!
Jätkuvat ettevõtlikkust ja entusiasmi – 10C!

Heli Raidma

Märts 2021 kuu klassijuhataja Heli RaidmaHeli Raidma on suure kogemusega ja oma õpilastele pühendunud klassijuhataja. Tema järjepidevus, igas olukorras mõistev ja toetav suhtumine ning üldine heatahtlikkus teevad temast klassijuhataja, keda iga õpilane meenutab veel kaua pärast lõpetamist. Ta on sõna otseses mõttes avanud õpilastele nii oma kodu kui südame uksed.

Aktiivse digivahendite kasutajana suudab Heli oma 5B klassile pakkuda põnevat tegevust nii kontakt- kui ka distantsõppe ajal. Näiteks viis ta märtsis läbi väga eduka virtuaalse klassiõhtu, samuti osaleti virtuaalses muuseumiprogrammis. Sellisel keerulisel ajal, kui lähisuhtlusest on vajaka, on õpetaja seadnud esiplaanile positiivse meelsuse ja tiheda kontakti hoidmise. Tema klassist on kujunenud üksteist toetav ja ühtehoidev kollektiiv, kus pole kohta kiusamisel ega mahajäämusel.

Kehalise kasvatuse õpetajana seab Heli esiplaanile tervislikud eluviisid ja on alati valmis oma häid praktikaid jagama nii õpilaste kui ka kolleegidega. Ta on kooli klassijuhatajate õppetooli, kuhu kuulub 45 õpetajat, eestvedaja ja juht. Tema uued kaasaegse lähenemisega ideed on leidnud laialdast heakskiitu ja kolleegide tunnustust.

Õpetaja Heli on selline, kellele võivad loota õpilased, kolleegid ja lapsevanemad. Tal on alati aega abistamiseks ja ära kuulamiseks.

Palju õnne, Heli Raidma!
Edu ja tervislikke eluviise, 5B klass!