Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Kettagolfi ketastele jälgimisseadmeid valmistav noorte ettevõtmine Spotter pälvis Baltikumi võistlusel Solve for Tomorrow kõrge II koha ja auhinnaks lausa 5000 euro väärtuses tehnikaseadmeid.

Solve for Tomorrow 8. detsembril üle veebi toimunud finaali pääses igast riigist viis parimat noorte võistkonda, kes pidid esitama oma ideid ja nägemust, kuidas tehnoloogiat kasutades tuua tagasi tasakaal digi- ja reaalmaailma vahele. Võitjaks osutus Läti noorte võistkond, kelle ideeks on luua rakendus, mis aitab kokku viia tööst huvitatud noori ning ettevõtteid, kes võiks tööd või praktikaid pakkuda. Tihedas võistluses jäi Spotteri järel kolmandale kohale samuti lätlaste idee luua rakendus, mis aitaks salvestada ja edastada infot inimeste eridieetide ning allergiate kohta.

„Võistlus oli tõsiselt tihe ning konkurentide ideed olid väga tugevad. Seega oli II koht meie jaoks väga hea tulemus. Sellised võistlused aitavad väga hästi oma ideid edasi arendada ja leida kohti, mida paremaks muuta,“ kommenteeris Spotteri esindaja Artur Sepp. „Auhinnaks saadud 5000 euro eest tehnikaseadmeid kulub igal juhul ära ning saame neid kasutada Spotteri veelgi edasi arendamiseks.“

„Võistlus oli tasavägine ja eelkõige on meil suurim rõõm sellest, et noored suutsid välja tulla nii paljude huvitavate ideede ning projektidega ning neid ka võistluse jooksul tublilt arendada,“ märkis Solve for Tomorrow programmi juht Egle Tamelyte. „Loodame, et paljud noored said programmis osalemisest innustust ja motivatsiooni alati oma hulljulgeid ideid pakkuda ning oskuski neid ka edukalt arendada ja esitada. Kavatseme programmiga jätkata kindlasti ka edaspidi ja ootame taas noori osalema.“

Võistluse käigus läbisid kõik noored mitmeid võistlusvoore, iga võistkond sai oma mentori ning lisaks läbiti ka disainmõtlemise koolitus.

Õnne ja edu Spotterile!