Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna gümnaasiuminoorte keskkonnateemalise filmivõistluse Фильмihäkk võitsid meie kooli 10C klassi õpilased Gregor Aab, Oliver Koel, Anne-Mari Kast ja Kärt Piibar videoga “In Reality”. (Vaata SIIT!)

Фильмihäkil osales õpilasi kümnest gümnaasiumist, moodustati tiimid, kes pidid žüriile esitama oma lühivideod, millega püüti vaataja tähelepanu tuua keskkonnakriisile ja selle lahendustele. Finaalile eelnenud töötubades räägiti keskkonna ja kliimateemadest ning õpiti Liina Särkineni juhendamisel visuaalset loojutustamist. 

Žürii koosseisus olid filmitegijad Kadri Kõusaar ja Aljona Suržikova, keskkonnaaktivist Kristin Siil, urbanist Dufftie aka Artjom Dmitrijev ja Briti Nõukogu direktor Ursula Roosmaa. 

Kadri Kõusaar leidis, et noored olid keskkonnateemale lähenenud leidlikult ja väga eripalgeliselt: „Mitme projekti puhul oli väga tugev stsenaarium, kuid teostust oleks saanud veelgi lihvida.“

Võidufilm kujutab tuleviku utoopiat, kus peategelane naudib lokkavat rohelust, kuid ootamatult selgub, et aastal 2050 on selle kogemine võimalik veel vaid virtuaalreaalsuses.

Teise koha vääriliseks hindas žürii teravmeelse puändiga filmi „Tasteless“, mille autorid on Karolina Vapper 10C, Anastasia Teterina ja Marina Solts Tallinna Linnamäe Vene Lütseumist. (Vaata SIIT!)

Kolmanda koha sai taas 10A ja 10B klassi õpilaste film „Kiirmood“, autorid Eliise Lehtsaar, Joanna Maria Kärk, Magnus Paavel ja Taavi Verner Ambre. (Vaata SIIT!)

Žüriiliige Artjom Dmitriev kiitis selle video puhul eriti ilusat kaameratööd ja värvitöötlust.

Projekti rahastas Briti Nõukogu, eesmärgiga tõsta noorte teadlikkust keskkonna- ja kliimaküsimustes ja anda võimalus eneseväljenduseks sel teemal, õppida uus praktiline oskus ja kohtuda oma kodulinna teise keelekogukonna noortega. Koolitusel osales noori üheksast Tallinna gümnaasiumist ja Maardu gümnaasiumist.

Facebook: https://www.facebook.com/Фильмihäkk-103693275541442

Instagrammis: @Filmihakk

Projekti idee ja korralduse eest täname ajakirjanik ja kodanikuaktivist Maris Hellrandi.