Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

18. märtsi õhtul sai kooli aatrium taas uue ilme, sest juba neljandat korda toimunud M21NSTREET pakkus lavapinda paljudele moekollektsioonidele, mille autoriteks olid noored Tallinna 21. Koolist, Tallinna Reaalkoolist, Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Tallinna Prantsuse Lütseumist ning ka Tartu Jaan Poska Gümnaasiumist. Igal kollektsioonil oli vähemalt üks disainer G5 koolist. Noorte looming jõudis publikuni otseülekandena, et tagada kõikide turvalisus.

Moeetenduse teemaks oli käesoleval aastal “Modern Phenomenon” ehk uudne nähtus, kus juhiti tähelepanu originaalsusele ja uutele lahendustele ning järgiti endiselt ka keskkonnasäästlikku maailmavaadet.

Üritust hakati kavandama ja ette valmistama juba augustis ning peakorraldustiimile lisandusid ka koostöösuhete ja tehnikatiim. Noored moeloojad nägid oma kollektsioonidega vaeva ligi seitse kuud. Tänavu oli konkurents väga-väga tihe.

M21NSTREET ei möödu kunagi muusikata. Sel aastal esitasid oma loomingut superstaarisaates tuntust kogunud Ingmar Kiviloo ning lauljatar ja räppar Manna.

M21NSTREETi žüriisse kuulusid stilist, ajakirjanik ning Diana Arno brand manager Kristiina Virt, moebrändi August looja Äli Kargoja, ERKI moeshow 2021. aasta võitja Karin Kreek ja M21NSTREET 2021 võitja Alis Jankelevitsh.

Õhtu lõpuks kuulutas žürii välja esikolmiku. III koha pälvisid Darja Vorobjova ja Mia Kastehein Tallinna Prantsuse Lütseumist oma kollektsiooniga “inégal”. II koha sai Ursula Anton Tallinna 21. Koolist kollektsiooniga “bianco”. Auväärse I koha võitis Richard Raun Tallinna 21. Koolist kollektsiooniga “ESPACE DORÉ”, mis tähendab Kuldne Kosmos.

Moeetendus jättis korraldajatele, osavõtjatele ning žüriile meeldiva ja väga positiivse emotsiooni. Uued peakorraldajad hõiskasid: “Kõik õnnestus, me tegime selle ära!”.