Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Järgmisel aastal kannab Tallinn uhkusega tiitlit Euroopa roheline pealinn. Selle puhul anname ühele pealinna noorele võimaluse esitada oma mõtteid keskkonnahoiust ja jätkusuutlikust linnast nii Eesti kui ka rahvusvahelisele publikule Euroopa rohelise pealinna avaüritusel 21. jaanuaril 2023.

Kõnekonkursile „Elurikas linn“ ootame osalema 15–19-aastaseid noori ning ootame nende kõnesid 4. jaanuariks aadressil roheline.pealinn@tallinnlv.ee.

Palume noortel mõelda:

  • Mida tähendab sinu jaoks roheline ja kestlik linn?
  • Mis sulle keskkonna teemadel muret teeb?
  • Kuidas peaks muutuma linn ja kuidas peaksid oma harjumusi muutma linnaelanikud, et linn muutuks keskkonnahoidlikumaks, rohelisemaks ning linnaruum selliseks, kus on mõnus olla nii 8 kui 80 aastasel?
  • Mida ootad Tallinnalt Euroopa rohelise pealinna aastal?

Parima kõne autor või autorid saavad esitada selle Euroopa rohelise pealinna avaüritusel 21. jaanuaril 2023 ja kui häid kõnesid tuleb mitu, siis ka järgmisel sügisel uue rohelise pealinna välja kuulutamisel.

Kõne jõuab rahvusvaheline veebiülekande kaudu inimesteni nii Eestis kui teistes Euroopa riikides. See on harukordne võimalus noorele inimesele teha oma mõtted kuuldavaks üle Euroopa.

Lisaks kohtuvad parimad ka Tallinna juhtkonnaga – kuulame hea meelega noorte säravaid ideid linna elu paremaks muutmisel.

Statuudiga saab tutvuda meie veebilehel:https://greentallinn.eu/contests/konekonkurss-elurikas-linn/

Ootame huviga, millised mõtted meie noortelt tulevad.

Krista Kampus
Euroopa roheline pealinn 2023 juht