Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Meie kooli õpilasfirma Mossy võitis noorte roheideede konkursi Negavatt ning pälvis peaauhinna -10 000€ arendusraha, lisaks ka Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna.

Züriiliige ja Negavati suurtoetaja LHV Panga jätkusuutlikkuse projektijuht Merilin Iital kommenteeris Mossy ideed nii: „Mossy idee on väga innovaatiline ja võrreldes tavaliste õhupuhastitega on Mossyl turul konkurentsieelis.” Ta lisas: „Esikoha valikul mängis olulist rolli asjaolu, et tiimil oli valmis toode, mille arendusse võiduraha suunata. Mossy tiim oli finaalis oma ideed esitledes väga enesekindel ja näha oli, et nad teavad, mida teevad. Samuti hoiavad nad tiimina väga kokku. Ootan huviga, millise arengu Mossy õhupuhasti peaauhinna võidurahaga läbi teeb.“

Võidukas õpilasfirmas tegutsevad Eliise Lehtsaar, Frederik Rossar, Marii Heleen Rannala 11A ja Gregor-Mattias Froš 11B klassist.

10. juubelihooajal astusid Negavatis võistlustulle 49 ideed, millest lõppvooru pääses üheksa. Negavatist saab lähemalt lugeda www.negavatt.ee.

Negavatt on KIKi ja Keskkonnaministeeriumi ellu kutsutud 18-30 aastastele noortele mõeldud roheideede konkurss, et innustada noori maailma paremaks muutma. Konkursile on kümne hooaja jooksul laekunud kokku 569 ideed, mida KIK on toetanud üle veerand miljoni euroga.

Palju, palju õnne ja edu oma toote arendamisel!

Tänu juhendajatele, õpetajad Epp Vodja ja Ander Hindremäe.

Fotode autor on Kaimar Tauri Tamm.