Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti Noorsootöö Keskus koostöös Eesti Lipu Seltsiga kuulutas 8. septembril välja juba kolmanda fotokonkursi „Eesti lipp maailmas“ ja arvutijoonistuskonkursi „Eesti lipp Sinu arvutis“. Sellel aastal lisandus konkurssidele  uudne videokonkurss „Kuis lehvib lipp“.

Fotokonkursi Eesti lipp maailmas eesmärgiks on anda julgustust noortele fotograafidele, kel on õnnestunud tabada reiside käigus meie rahvuslipp ja talletada see. Konkurss ei kutsu üles uusi lavastuslikke momente talletama vaid olemasolevate fotode seast redigeerima pildid, mis tehtud laias maailmas ja kus pildil nähtav Eesti lipp. Fotokonkurss on mõeldud amatöör fotograafidele vanuses 14 – 26 eluaastat.

Arvutijoonistuskonkursi Eesti lipp Sinu arvutis eesmärgiks on julgustada noori joonistama arvutiprogrammide abil. Kui noored joonistavad edukalt pliiatsite jt. vahendite abil, siis käeline tegevus on paraku arvutiväline. Laste teadmised arvutist on üllatavalt suured aga nad ei oma teadmisi vabavarast ja teistest võimalustest. Konkurss kutsub üles julgemalt joonistama meie Eesti rahvuslippu. Me elame jätkuvalt arvutisajandis ja siinkohal ongi paslik kaasa minna uuendustega. Konkursil on kaks kategooriat. Esimene kategooria eeldab arvutiprogrammi abil joonistatud ja hiljem töödelduid pilte. Teine kategooria on esmalt paberile visandatud pilt ja siis arvutis töödeldud. Joonistuskonkurss on mõeldud noortele vanuses 7-14 eluaastat.

Koostöös Linuxi sõprade ühinguga soovitatakse kasutada konkursi raames varavaba programme Tux Paint http://www.tuxpaint.org/ ja GIMP http://gimp-win.sourceforge.net/index.html

Videokonkursile Kuis lehvib lipp ootame huvitavaid videoklippe, mis üleslaetud youtube keskkonda. Videoklippide minimaalne pikkus on üks minut ja maksimaalne pikkus 5 minutit. Üldised eetilised nõudmised samad mis teiste konkursside puhul.

Joonistusi ja fotosid saab saata  4. novembrini 2011 a.

Parimad võistlustööd kuulutatakse välja ja nende esitajaid tunnustatakse 18. novembril Tallinnas.

Parimatele Eesti lipu talletajatele 1 TB väline kõvakettas.

 

Loe lisa aadressil: www.entk.ee/eestilipp