Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

5. märtsil alustab Goethe Instituut Eestis oma Facebooki lehel muinasjutulist fotovõistlust „Ära räägi muinasjuttu, näita oma maailma“, mille eesmärgiks on siduda vendade Grimmide muinasjutud tänapäeva noorte mõttemaailmaga. Noori fotograafe ootavad toredad auhinnad ja võimalus osaleda rahvusvahelisel muinasjutunäitusel.

Muinasjuttude motiivid on alati olnud teejuhid meie elu paremini mõistmisel. Käesoleval aastal möödub 200 aastat esimesest vendade Grimmide muinasjutukogumikust, mistõttu on 2012 kuulutatud vendade Grimmide aastaks. Goethe Instituut uurib seepärast 13-18aastastelt noortelt, kas muinasjutud on aktuaalsed ka tänapäeval ja millega seonduvad neil muinasjuttudest tuntud sümbolid.

Võistlusel osalemiseks tuleb valida etteantud valikust üks motiiv, millele foto tugineb ja mida soovitakse tõlgendada. Enda tehtud foto tuleb Facebooki üles laadida ja seejärel saavad kõik Facebooki kasutajad sellele hääli anda. Fotode esitamise arv ei ole piiratud, kuid iga foto poolt saab hääletada vaid üks kord.

Fotode muinasjutumotiivid on:
1. Pime mets – mida sina kardad?
2. Maagiline ese – mis on sinu talisman?
3. Väljakutse – mille poole sina püüdled?
4. Reis – mida tähendab reis sinu jaoks?
5. Õnnelik lõpp – mis teeb sind õnnelikuks?

Fotovõistlus toimub 5. märtsist 1. aprillini ning on jaotatud neljaks osaks, seejuures on algus alati esmaspäeval. Iga osa lõppedes saab enim hääli kogunud foto auhinna, milleks on iPod Shuffle. Lisaks nädalaauhindadele valib žürii võistluse lõpus kõikide osalejate seast kõige parema foto, mille autor saab auhinnaks iPod Nano. Kuid see pole veel kõik. Eriauhinnaks eriti silmapaistvatele ja loomingulistele töödele on osalemine rahvusvahelisel muinasjutunäitusel „Muinasjutumaailmad“.

Rohkem infot Goethe Instituudi veebilehelt aadressil: http://www.goethe.de/ins/ee/tal/ver/et8935687v.htm