Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

12. aprillil kell 17.30 – 19.00 ootab Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan ja dotsent, teadusaasta saadik Mart Noorma kõiki huvilisi Tartu Ülikooli Tallinna esinduses (Teatri väljak 3, ruum 203) toimuvale loengule “Kosmosevallutused XXI sajandil

Ulmefilmidest tuttavad kosmoserobotid, mis orbiidil toimetavad ja inimeste jaoks sobilikke kosmoselaevu kokku monteerivad, ei pruugi enam sugugi väga kauge tulevik olla. Just selliste paarikiloste autonoomsete kosmoselaevade ehitamise jaoks innovatiivsete tehnoloogiate arendamine on viimastel aastatel võtnud maailmas uue kosmosevõidujooksu mõõtmed. Ka meie kodumaise kosmosetehnoloogia arendamisel Tartu Ülikoolis ja Tartu Observatooriumis on eesmärgiks aidata kaasa oodavate ja efektiivsete kosmoselendude võimalikkusele järgnevatel aastakümnetel. Millised uued võimalused Eesti teadlastele ja ettevõtjatele muutuvas kosmosetööstuses avanevad ning millist kasu Eesti riik ja rahvas neist arengutest võib saada, räägib TÜ füüsika instituudi kosmose- ja militaartehnoloogia töörühma juht dotsent Mart Noorma.

Registreerumine loengule aadressil http://moodle.ut.ee/ht_reg_form/index.php/form/view/1070

Loeng on kuulajatele TASUTA!