Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Allikas: www.koolielu.ee

Vikerraadio jagab eksamite eel hüva nõu

Juba kuuendat korda pühendab Eesti suurima kuulajaskonnaga raadiojaam Vikerraadio riigieksamite eel ühe nädala abiturientidele. Saates „Huvitaja“ jagatakse 23. – 27. aprillini näpunäiteid neile, keda ees ootamas riigieksamid. Kõik saated on järelkuulatavad ka Vikerraadio kodulehelt.

“Huvitaja” eksaminädalasse mahub veel üks ülitähtis asi, nimelt igapäevane toit  – toidurubriikides kõneletakse mälu ja ajutegevust turgutavatest toiduainetest.

Alates 23. aprillist on “Huvitaja” kodulehel võimalik panna end abituriendi rolli ning lahendada varasemate aastate eksamiülesandeid. Tulemustest teavitatakse kuulajaid “Huvitaja” saadetes ja õigesti vastanute vahel loositakse välja auhindu.

Eksamiperioodil on oluline süüa ja puhata
Huvitaja esimeses saates sai teiste seas sõna ka tervisearengu instituudi toitumis­spetsialist Tagli Pitsi, kelle jutu kohaselt on inimese tervis otseses seoses sellega, mida söögiks tarvitatakse. Tema sõnul peaks õppurid ja teised vaimse töö tegijad hoolitsema selle eest, et nende menüü oleks rikkalik ja seda mitte ainult eksamiperioodil. Lisaks rõhutas ta hommikusöögi ja korraliku puhkuse tähtsust – inimesed, kes on hommikul oma energiavarusid täiendanud, on päeva jooksul märksa õpi- ja keskendumisvõimelisemad kui need, kes on kodust väljunud tühja kõhuga.

————————————————————————————————————————————————————————

Eesti Ühiskonnaõpetajate Selts on oma kodulehele lisanud ühiskonnaõpetuse riigieksamiks valmistujaid abistava ning muidu üldhariva 30-minutilise videoloengu riigiteadustest.

Videos annab ülevaate riigiteadustest Tõnis Saarts Tallinna Ülikooli Riigiteaduste Instituudist.

————————————————————————————————————————————————————————