Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu Ülikooli eetikakeskus kustub kõiki appi mõtestama klassijuhataja mõju ja rolli, korraldades selle jaoks kirjatalgud “Klassijuhataja(d) minu elus“.  

Me kõik oleme veetnud koolipingis märkimisväärse osa oma isiksuse kujunemise ajast, meie suhted ümbritsevate õpilaste ja õpetajatega on saanud osaks meie arenguloost. Klassijuhataja on paljudel juhtudel selles suhtevõrgustikus keskne kuju, kelle tegevuse viljad ja jäljed võivad osutuda mitmesuguseks.

Oodatud on lood klassijuhataja sõnadest, tegudest ja hoiakutest, mis on heas või halvas mõttes tähenduslikuks osutunud ning mis kajastavad kogemusi oma klassijuhatajatega.

  • Mis on kõige meeldejäävamad seigad seoses Sinu klassijuhatajaga?
  • Kuidas on Sinu klassijuhataja mõjutanud Sind inimesena?
  • Kuidas on ta Sind toetanud või mida oleksid temalt oodanud?
  • Kes on klassijuhataja olnud Sinu jaoks? Kes ta peaks olema? Miks on teda vaja?

Oma mõtteid ja kogemusi kirja panema on oodatud kõik – nii praegused kui endised õpilased, kes on valmis aitama klassijuhataja võimaluste ja rollide mõtestamisel.

Lugusid oodatakse tarkusepäevaks 1. septembriks e-posti aadressil triin.kapp@ut.ee või käsipostiga TÜ eetikakeskus, Jakobi 2, Tartu 51014.

Saadetud kogemusi ja arvamusi loeb TÜ eetikakeskuse žürii, valides välja lood, mis võiksid olla huvitavad ja kasulikud laiemale auditooriumile. Kokkuleppel autoritega avaldatakse põnevamad lood või väljavõtted eetikaveebis www.eetika.ee ning klassijuhataja rolle käsitlevas raamatus. Parimaid kirjutajaid autasustatakse detsembrikuisel väärtuskasvatuse konverentsil.