Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

20. veebruaril kell 16.00 esilinastub kinos ARTIS Eesti ja Soome Goethe Instituutide algatusel valminud sksakeelne lühifilm „Wiedersehen“.

Filmi eelesilinastused Eestis 20. veebruaril kell 13.00 ja 14.00 Tallinna 21. Koolis.

Saksakeelne lühifilm (35 minutit) valmimis ligi 800 Eesti ja Soome noore näitleja, muusiku, meeskonna abilise ja statisti ühistöösna. Ühes Helsingi ja Tampere gümnaasiumiõpilastega sukeldusid filmimaailma Tallinna 21. Kooli õpilased Maria Abel, Miina Johanna Kütson, Rene Pihlak, Raimond Makara, Merylin Poks, Eva Kristel Kail, Ann Kase, Geithy Sepp ja Hanna Anton.

Pilootprojektis „Mitmachfilm“ (‘teekaasafilm’), mis on Eesti ja Soome Goethe Instituutide algatus, kirjutati aasta jooksul lühikesed stsenaariumid igapäevalugudest, mida mängiti kolmes linnas. Iga loo läbiv teema on „Identiteedivargus ja kuritegevus internetis“. Kõik need lood põimuvad omavahel ja saavad internetis levivaks ähvarduseks. Filmitegelased kohtuvad keelelaagris.

Ka päriselus õppisidki hilisemad filmis osalejad üksteist tundma 2011. aastal toimunud saksa keele keelelaagris. Laagris toimunud töötubades omandati ka esimesed teadmised filmi tegemisest ja näitlemisest. Lõpliku stsenaariumi kirjutamisel ja filmimisel olid abiks noored professionaalid filmi ja meedia vallast.

Lisaks filmile koostati interaktiivseid veebimaterjale, muusikavideosid ja originaalne filmimuusika saksakeelsete lauludega ning
käesoleval aastal on planeeritud uute lisamaterjalide ja õppematerjalide koostamine.

Alates jaanuarist 2013 esilinastub film „Wiedersehen“ mitmetes kinodes. Esilinastuste raames toimuvad interaktiivsed töötoad, millest kutsume osa võtma saksa keele õppijaid ja huvilisi.

Toetage filmiprojekti juba nüüd ja leidke filmi facebooki lehekülg!

[jwplayer mediaid=”6032″]

Vaata filmi treilerit Youtube’is!