Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Christian_Matthias_Schlaga
Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Christian Matthias Schlaga tänab hea koostöö eest
12. 04 – 11.05 2013 toimunud “Saksa kevade”
ettevalmistamisel ja läbiviimisel.

Kuu aja jooksul avanes juba neljandat aastat huvilistel võimalus festivali Saksa kevad raames tutvuda lähemalt Saksamaaga. Mitmekülgses programmis leidus palju huvitavat igale maitsele. Sel aastal esmakordselt tervitati festivali partnerina ja tutvustati lähemalt Saksa liidumaad – Baierimaad.

Eesti ja Saksamaa, eestlaste ja sakslaste vahelist sõprust kujundab ühine ja vaheldusrikas ajalugu. „Saksa kevad“ toob esile meie mitmed kultuurilised, majanduslikud, ühiskondlikud ja ka isiklikud kontaktid. Saksamaa tutvustab end sealjuures kaasaegse ja avatud maana, mis kujundab koos Eestiga meie ühist tulevikku Euroopas.

Suursaadiku sõnul soovitakse Saksamaa ja Eesti vahelist tihedat ja viljakat suhet ka edaspidi arendada: tihedat koostööd tehakse koolidega, et huvitatud Eesti noortel oleks võimalik õppida saksa keelt. Toetatakse ühiseid kunsti- ja kultuuriprojekte, tudengite vahetust ja ülikoolide koostööd. Saksa-Balti Kaubanduskoda toetab omalt poolt ettevõtteid ning poliitilised fondid panustavad dialoogi ühiskonnapoliitilistel teemadel.

Ühtlasi kutsub suursaadik juba täna kõiki huvilisi ka järgmisel aastal kaasa lööma. Partneriks on 2014. aastal Schleswig-Holsteini liidumaa, millel on arvukaid seoseid Eestiga. Kõik uued ideed kaasamaks Schleswig-Holstein 2014. aasta ettevõtmisse, on oodatud!

Tutvu tänukirja ja selle eestikeelse tõlkega!