Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Pühapäeval, 25. augustil peab loomaaed oma sünnipäeva ja ootab külla kõiki neid, kes lihtsa jalutamise kõrval ka loodushariduspäevast osa tahaksid saada. Tänu SA Keskkonnainvesteeringute Keskus toetusele on loomaaed kokku pannud hulga õppetubasid  ja programme, kus end praktilises loodusetundmises harida. Loodushariduspäevale on eriti oodatud need, kes tavapileti hinda kõrgeks peavad – sünnipäeva sissepääs loomaaeda maksab vaid 1 euro neile, kes 7 kuni 69 aastat vanad, nooremad  ja vanemad on tasuta.

Kakkusid ja kulle tutvustavad  tunniajased õppekäigud algavad kullimäelt, poolkõrbe ja stepi loomi õpitakse tundma Sise-Aasia kompleksis. Mikromaailma saladusi uuritakse binokulaari abil fasanaariumi lähistel, seene- ja taimeliike õpetavad botaanikud just selleks päevaks koostatud väljapaneku abil.  Külastaja võib kaasa võtta enda jaoks tundmatuid või huvipakkuvaid looduslikke liike, et siis spetsialistide abiga need ära määrata.

Loomaaia haljastus on külastajatele heas mõttes silma hakanud ja huvilistele tehakse ekskursioon oma- ja võõramaiste puittaimede tundmaõppimiseks loomaaias.

Mesilaste pidamist ja ühiselulisi putukaid tutvustavad Eesti Mesinike Liidu mesinikud, kel kaasas nii elustaru, teadmised kui värske mesi.

Linnutiigi juures saavad lapsed koos Aleksei Turovskiga joonistada ja loomajutte kuulata. Kes aga lemmikloomade pidamistest rohkem teada tahab või koeravõtmist plaanib, saavad spetsialisti käest head nõu ja näpunäiteid.

Loomaaia Sõber 2013 kuulutatakse keskpäeval välja liigikaitse galeriis. Sellele järgneb NUKU teatri tervitus – külla tulevad Väike-nõid ja perekond PIKK Beebi-Kestiniga.

Tuulikuplatsil  käib samuti tihe tegevus – lastele räägitakse ohtude vältimisest ja viiakse läbi õpetlikke mänge. Kuni 1. septembrini on avatud laste loomaaed ja seega on pühapäeval hea võimalus lemmikloomadega talveperioodiks hüvasti jätta. Järgmise aasta laste loomaaed hakkab tööle juba uues, kevadel valmivas keskkonnahariduskeskuses.

Täpne sünnipäeva ajakava koos töötubade ja retkede alguspunktidega pannakse välja nii loomaaia kodulehele www.loomaaed.ee  kui sünnipäeva hommikul ka loomaaia väravate juurde.

Loomaaed on avatud  kella 9-21, sissepääsupileti saab kassast kuni kella 19.

Lisainfo:
Piia Haab, tel 6943357, mob 53465229, piia.haab@tallinnzoo.ee või
Maris Laja, tel 6943315, mob 5126961, maris.laja@tallinnzoo.ee

Pressiteate koostas:
Maris Laja
Loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja