Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse Innovatsioonikeskuse, Inimeseõpetuse Ühingu, Eesti Informaatikaõpetajate Seltsi ja Eesti Väitlusseltsiga kutsub osalema interaktiivses võistlusmängus „Targalt internetis“, mille peaauhinnaks on reis Brüsselisse.

Lisaks peaauhinnale on kõikidele osavõtjatele meened. Võistlusmängu eesmärk on innustada õpilasi omandama teadmisi ja oskusi interneti ning digitaalsete kommunikatsioonivahendite targemaks ja turvalisemaks kasutamiseks. Võistlusmäng „Targalt internetis” sisaldab viktoriini, rollimänge, väitlust, koduseid ülesandeid (nt video tegemine) ning osavusmänge. Finaalis on kõikidel osalejatel võimalus osaleda lisaks ka robootika töötoas.

Võistlusmängu „Targalt internetis” ülesanded käsitlevad järgnevaid teemasid:

  • suhtlemine võrgustikes ja privaatsus
  • kontod ja keskkonnad
  • mobiilsed vahendid
  • veebisisu kriitiline hindamine
  • positiivne legaalne veeb – muusika, filmid, mängud
  • kuidas ennast tehniliselt kaitsta (viirused ja pahavara)

Osalema on oodatud 40 kooli üle Eesti. Koolivõistkonnas on 6 liiget ning juhendaja. Ühest koolist saab osaleda üks võistkond, kuhu kuuluvad 7. ja 8. klasside õpilased (parimal juhul võrdselt poisse ja tüdrukuid).

Võistlusmäng viiakse läbi kolmes voorus: 10 piirkondlikku võistlust, 2 poolfinaali ja finaal.

Piirkondlikud võistlused toimuvad viies nö tinglikus piirkonnas: Põhja-Eesti, Ida-Eesti, Lääne-Eesti, Kesk-Eesti ja Lõuna-Eesti 2013. aasta novembris ja detsembris. Kaks poolfinaali ja finaal toimuvad 2014. aasta veebruaris ja märtsis. Võistlusmäng algab orienteeruvalt kell 12.00 ja kestab kokku 3 tundi. Korraldajad katavad osalejate transpordikulud ning kohapeal pakutakse suupisteid.

Võistlusmängu tulemused saadetakse osalenud koolidele ning avaldatakse Targalt internetis www.targaltinternetis.ee, Lastekaitse Liidu http://www.lastekaitseliit.ee ja HITSA Innovatsioonikeskuse veebilehel www.innovatsioonikeskus.ee.

Registreerimine võistlusmängule hiljemalt 20. septembriks Targalt internetis aadressil: http://www.targaltinternetis.ee/2013/09/registreerumine-targalt-internetis-voistlusmangule/

Targalt internetis

Interaktiivne võistlusmäng