Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti Kunstnike Liidu 14. aastanäitusega kaasneb kõikidele vanuserühmadele kohandatav publikuprogramm „Kokkulepete aeg“.

Viimasel ajal on taas hakatud rääkima põlvkonnavahetusest ja generatsioonide kokkupõrkest eesti kunstiväljal. Kas tegu on paratamatu vastuoluga või on seda konflikti võimalik maandada? Sellele ja paljudele teistele tänapäeva kunstiga seotud küsimustele on võimalik otsida ja leida vastuseid Tallinna Kunstihoones. Kevadnäituse teeb põnevaks kindla kontseptsiooni puudumine ning püsimine klassikalise formaadi ja n.ö traditsiooniliste meediumide piires, samas neid piire uudishimulikult kombates. Kas kokkulepped jäävad püsima või kuuluvad need rikkumisele?

Kunstnike Liidu kevadnäitus toob tänavu vaataja ette 78 autori taiesed –         esindatud on nii tunnustatud klassikud (Enn Põldroos, Tiit Pääsuke, Maret Olvet, Andres Tolts, Silvi Liiva, Leonhard Lapin, Jüri Ojaver, Siim-Tanel Annus, Tiiu Kirsipuu) kui ka noored tegijad (Veiko Klemmer, Anna Kaarma, Mihkel Ilus, Elis Saareväli, Britta Benno, Maria Sidljarevitsh, Elo-Mai         Mikelsaar). Ligemale kahesaja kunstniku poolt näitusele esitatud tööde hulgast tegi valiku žürii koosseisus: Kaido Ole, Indrek Grigor, Kaarel Eelma, Elin Kard ja Vano Allsalu.

Nagu hea tava ette näeb, esitatakse „värsket kraami” ehk viimase aasta-pooleteise jooksul loodut – see kehtib ka selliste staažikate kunstnike nagu Lola Liivati (1928) ning Lembit Sarapuu (1930) puhul. Ning tavapäraselt on         aastanäitus EKL-i liikmete kõrval avatud ka liitu mitte kuuluvatele loojatele.

Pretendeerimata kõikehõlmavale ülevaatele, esitab salongi-tüüpi kevadnäitus meeleoluka ja mitmekesise väljavõtte täna Eestis tehtavast kunstist.         Väljapaneku raskust kannavad kolme vaalana maal, graafika ja skulptuur-installatsioon, ei puudu ka foto ja video.

Külastuspäevadeks sobivad kolmapäev, neljapäev, reede, laupäev ja pühapäev, kell 12.00-18.00.

Täiskasvanu pilet maksab 3.50€, õpilase pilet 2.50€. Pileti hinnale lisandub       ekskursioonitasu 8.00 eurot grupi peale. Kaks saatvat õpetajat tasuta. Grupi maksimaalne suurus on 15–20 inimest.

Hoia end toimuvaga kursis Tallinna Kunstihoone Facebooki lehe vahendusel.