Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti koolinoorte XII mälumängumeistrivõistlused korraldab MTÜ Eesti Mälumänguliit. Mäng viiakse läbi kahes etapis – eelvoor maakondades ja Tallinnas 26. novembril 2014 ning finaalmäng Tallinnas (Viimsis) 7. märtsil 2015.

Eelvoorus võivad osaleda kõikide Eesti koolide 4-liikmelised võistkonnad. Eraldi arvestust peetakse võistkondadele, kuhu kuuluvad ainult põhikooliõpilased. Iga kool võib välja panna kuni 7 võistkonda mõlemas astmes kokku. Ühe võistkonna liikmed peavad olema ühe ja sama kooli õpilased. Erandina tuleb koondvõistkonna koostamine kooskõlastada mängu korraldajaga.

Eelvoor toimub kolmapäeval, 26. novembri pärastlõunal. Tallinn ja Harjumaa mängivad Viimsi Keskkoolis algusega kell 16.00. Eelvoorus küsitakse 50 küsimust erinevatest eluvaldkondadest (ajalugu, poliitika, geograafia, loodus, teadus, tehnika, kultuur, sport). Küsimused on eestikeelsed ja need esitatakse viie kaupa. Iga küsimuse põhiosa on sama nii kesk- kui põhikoolidele, kuid põhikooli küsimus või vastus võib olla lihtsamalt sõnastatud. Iga 5 küsimusega ploki vastamiseks (kirjalikult) on aega 7 minutit. Eelvooru tulemusena pääsevad finaalmängu iga maakonna, samuti Tallinna võitjavõistkonnad (nii põhikoolide kui vanemate klasside arvestuses). Esikoha jagamise puhul maakonnas arvestatakse viigilahutuse tulemust. Maakondade ja Tallinna võitjatele lisanduvad eelvooru üle-eestilises punktiarvestuses 18 järgnevat võistkonda, kes maakondades võitjaks ei osutunud (samuti nii põhikoolide kui vanemate klasside arvestuses). 18. koha jagamisel üle-eestilises punktiarvestuses pääseb edasi rohkem võistkondi. Finaalis ei tohi olla kummaski arvestuses samast maakonnast ega Tallinna linnast rohkem kui 10 võistkonda.

Finaal toimub laupäeval 7. märtsil 2015 algusega kell 12.00 Viimsi Keskkoolis. Küsitakse 50 küsimust. Eesti meistrite ning hõbe- ja pronksmedalite saajate selgitamiseks (mõlemas arvestuses) esitatakse vajaduse korral viigilahutusküsimus.

Palume eelnevalt (hiljemalt 20. novembri õhtul) võistkondadel EML kodulehel www.kilb.ee registreerida!