Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Teisipäeval 3. veebruaril kell 14 osalevad 12B ja 12C klass Tallinna Ülikoolis president Toomas Hendrik Ilvese ja Euroopa Komisjoni esimese asepresidendi Frans Timmermansi vahelise mõttevahetuse “Tänane Euroopa” kuulajatena.

Eesti presidendi ja Euroopa Komisjoni uue tippjuhi vaheline debatt keskendub olukorrale, kus Euroopa Liit seisab silmitsi pingestunud suhetega Venemaaga ning kasvava ebastabiilsusega lõunapool Vahemerd. Debatil arutavad Toomas Hendrik Ilves ja Frans Timmermans koos kuulajatega, kuidas tugevdada Euroopa Liidu ühtsust olukorras, kus lisaks välispoliitilistele muredele tõstab Euroopas pead sallimatus ja äärmuslased.

Frans Timmermans on uue Euroopa Komisjoni üks väljapaistvaim liige, kes esimesena ajaloos on esimene asepresident. Ta on suurepärane väitleja, ajalehe EUobserver sõnul olid hollandlased Timmermansi üle uhked kuna pärast reisilennuki MH 17 allatulistamist Ukrainas tegutses ta Hollandi välisministrina väga jõuliselt.

“Euroopa Liidu liikmesriigid pole kunagi varem olnud teineteisest sedavõrd sõltuvad – mitte üksnes majanduslikult ja rahaliselt vaid ka poliitiliselt, kultuuriliselt ja sotsiaalselt,” tõdeb uue Euroopa Komisjoni esimene asepresident Timmermans. ” Samas pole lihtne öelda, mida see tähendab tänasele Euroopale. Mida ootavad kodanikud oma valitsustelt ja Euroopa Liidu institutsioonidelt?”

Debatti modereerib Välispoliitika Instituudi juhatuse liige Andres Kasekamp.

Küsimusi, saab esitada registreerumisel aadressil: http://tinyurl.com/2015-02-03-arutelu.