Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

kakk

Eesti Loodusmuuseumi uus näitus „Öised tiivulised“ tutvustab enamasti inimese silmale varjatuks jäävat kakkude ja ööliblikate salapärast maailma. Seoses näitusega kutsub Loodusmuuseum kõiki 4.-12. klasside õpilasi osa võtma joonistusvõistlusest „Püüa kakku“.

Joonistada tuleb ühte kindlat Eestis pesitsevat või eksikülalisena kohatavat kakuliiki talle omases tegevuses. Modelliks võib valida järgnevad kakuliigid: sooräts, habekakk, kivikakk, loorkakk, kõrvukräts, värbkakk, lumekakk, vöötkakk, karvasjalg-kakk ehk laanekakk, kassikakk, kodukakk ja händkakk.

Joonistusvõistlus toimub kolmes vanuserühmas: 4.-6. klasside õpilased, 7.-9. klasside õpilased ja 10.-12. klasside õpilased/samas eas kutsekoolide õpilased.

Pilte hindab 4-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad Eesti Loodusmuuseumi näituse „Öised tiivulised“ kuraator Anne-Ly Nurmõtalo, Loodusmuuseumi ekspositsiooni kuraator Stella Skulatšjova, Eesti Ornitoloogiaühingust Peep Veedla ja kunstnik Ruth Huimerind. Joonistusi ootame 17. maiks 2015. Parimad joonistajad saavad osaleda eksklusiivsel Loodusmuuseumi liblikaretkel koos entomoloog Aare Lindtiga. Lisaks on välja pannud oma auhinna MTÜ Loodusajakiri. Kõikidele tunnustatule jagub ka Loodusmuuseumi sümboolikaga auhindu.

Parimatest töödest valmib näitus, mida saab uudistada Loodusmuuseumi trepigaleriis 3. juunist kuni 31. augustini 2015.

Täpsemad konkursi tingimused leiab Loodusmuuseumi kodulehelt: www.loodusmuuseum.ee/yritused/konkurss
Joonistusvõistlust toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja MTÜ Loodusajakiri.

Lisainfo:
Kati Raudsaar

kommunikatsioonijuht
kati.raudsaar@loodusmuuseum.ee
www.loodusmuuseum.ee
tel 6411 739, 5258 569
Eesti Loodusmuuseum
Lai 29A, 10133, Tallinn