Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Reedel, 8. mail 8.00 – 13.30 toimub meie koolis 21. Kooli Õpilasesinduse liikme Kristian Volohhonski algatusel simulatsioonimäng Mudel Euroopa Parlament.

Mudel Euroopa Parlament (MEP) on Euroopa Parlamendi simulatsioonimäng, mida korraldatakse kõigis praegustes ja tulevastes Euroopa Liidu liikmesriikides. Projekti algatajaks on Model European Parliament Foundation, mis loodi 1994 aastal Hollandis.

Euroopa Parlamendi simulatsioon põhineb Euroopa Parlamendi töökorral. Simulatsioon toimub eesti keeles (rahvusvahelised – inglise keeles). Ürituse korraldajad valmistavad ette Euroopa Parlamendi simulatsiooni päevakorra, hõlmates Euroopa Parlamendis ja/või oma riigis hetkel aktuaalseid küsimusi ja probleeme. Töö toimub komisjonides. Iga komisjon võtab vastu resolutsiooni, mis peaassambleel ettekandmisele ja põhjendamisele ning kaitsmisele tuleb. Toimub hääletamine resolutsiooni vastuvõtmise kohta. Riiklike sessioonide põhjal valitakse õpilased, kes sõidavad Eestit esindama rahvusvahelistele sessioonidele.
MEP-i patroon Eestis on Euroopa Parlamendi liige hr Tunne Kelam.

Parlamendi töös osaleb kolmkümmend 9.-12.klassi õpilast, töötatakse neljas komisjonis:

  • kultuurikomisjon – juhid Rasmus Õisma (GAG) ja Kristian Volohhonski
  • hariduskomisjon – juhid Charlotta Rebecca Zobel (GAG) ja Reijo Sepp
  • sotsiaalkomisjon – juhid Trine Tamm ja Kaja Silva Aulik (GAG)
  • keskkonnakomisjon – juhid Ralf Raava ja Liisbet Valgiste

Külalised: Kätriin Pruul – Mudel Euroopa Parlament projektijuht ja Linda-Riin Võeras – 2015.aasta Eesti MEP sessiooni esimees.