Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna 21. Kooli traditsiooniline kunsti- ja kultuurinädal toimub 11.-15. jaanuar 2016.

Tallinna XXI kooli XXX kunstinädal Jaapan 2016 kava.

Esmaspäeval, 11. jaanuaril kell 9.00 avatakse kooli aatriumis tunnustustahvlid neile, kes 30 aastat tagasi kunstinädala traditsiooni algatasid.

Oma jälje kooli ajalukku on sellega jätnud kunstnikud Enn Põldroos, Andres Tolts, Jüri Arrak, endine direktor Arvo Tamsar, aastakümneid noori harinud Mart Kalm ja kunstiõpetaja Tiina Meeri.

Kunstinädala pidulik avamine toimub 12. jaanuaril kell 14.00 kooli aulas. Avasõnavõtuga tervitab kooliperet Jaapani Suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato ja traditsiooni üks algatajatest Jüri Arrak.

Avatseremooniale järgneb Tartu Ülikooli õppejõu Eri Miyano loeng Jaapani popkultuurist.

Kunstinädala raames saavad õpilased õppida jaapani keelt ja meisterdada origamit, kuulata loenguid Jaapani kaasaegsest arhitektuurist, osaleda sumi-e töötubades ja mälumängus „Me armastame Jaapanit“ , saada teadmisi Jaapani teatrist, riietusest ja toidukultuurist, LEGO ja jaapani robotitest ning sumo, judo ja aikido filosoofiast jne.

Koolis on näitus Jaapani müntidest, õpilased saavad kirjutada haikusid ja joonistada karikatuure ning vaadata Elavaid pilte Jaapani ajaloost.

14. jaanuaril toimub ümarlaud „Jaapani viisakus – normid ja praktikad“, kus väitlejateks on Maret Nukke ja Alari Allik Tallinna Ülikoolist ning Heikki Vallaste Eesti-Jaapani Assotsiatsioonist.

Kunstinädala kulminatsiooniks on 15. jaanuaril kell 13.00 toimuv mälumäng ning õhtune teemapidu.