Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu observatoorium koostöös Tartu Hansa Rotary ja Tartu ülikooli teaduskooliga kuulutavad välja kandideerimise teadusmalevasse, mis toimub selle aasta juulis ja augustis.

Tartu Hansa Rotary klubi noorte arengu fond toetab kuni viit teadusmalevas osalejat 600 eurose stipendiumiga. Stipendium on mõeldud malevas viibimisega seotud kulude, nt majutus ja toitlustus, katmiseks.

2015. aasta suvel tegelesid teadusmaleva liikmed Helmholtzi puuri ehitamisega, mille abil oleks võimalik luua homogeenset magnetvälja, et testida nanostelliitide ning selle osade omadusi ja käitumist magnetväljas. Sel suvel saavad noored uued väljakutsed, millega panustada ESTCube-2 ehitamisse.

Sobivad kandidaadid on 9.-12. klassis õppivad või 2016. aastal gümnaasiumi lõpetavad noored, kes suudavad demonstreerida oma häid teadmisi ja kõrget motivatsiooni suvel kaheks kuuks Eesti tudengisatelliidi programmis osalemiseks. Vajalik on hea inglise keele oskus.

Kandideerimiseks tuleb hiljemalt 25.04.2016 saata avaldus ja motivatsioonikiri (kuni üks A4) aadressile teadusmalev2016@to.ee. Motivatsioonikirjas tasub esile tuua varasemaid saavutusi reaalteaduste vallas (nt osalemine olümpiaadidel, ainevõistlustel või Rakett 69 saates, füüsika ja matemaatika hinded koolis jne) ja huvi kosmosevaldkonna vastu.

Lisainfot teadusmaleva sisu ja korralduse ning kandideerimise kohta võib küsida e-posti aadressilt teadusmalev2016@to.ee.