Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

20. veebruaril toimub MTÜ Eesti Talendikeskuse projekti „Märka ja toeta lapse andeid“ piirkondlik seminar Tallinnas. Seminaril kontsentreerutakse kõrge intellektiga laste varase märkamise ning arengu toetamise küsimustele.

Millised on märgid, mis võivad viidata lapse vaimsete võimete kõrgele potentsiaalile? Mis võib maskeerida lapse andekust? Millised on andekate laste kognitiivsed, sotsiaalsed ja emotsionaalsed vajadused? Kuidas toetada laste loovust kodus ja koolis?

Seminarile on oodatud lapsevanemad, kellel palume kaasa kutsuda ka oma laste lasteaia- või klassiõpetajaid ning huviringide juhendajaid, oodatud on ka teemast huvitatud koolipsühholoogid, haridusjuhid jt.
Seminari eesmärgiks on kujundada ühine, mõttevahetuses jagatud arusaam andekusest kui fenomenist ning leida parimaid viise andeka lapse arengu süsteemseks toetamiseks kodu ja haridusasutuse koostöös.

Mõttevahetust juhib Tiina Mikk, lapsevanem ja MTÜ Eesti Talendikeskus juhatuse liige.

Ekspertidena osalevad seminaril

  •  Eda Heinla, Tallinna Ülikooli loovusõpetuse dotsent, kes räägib, kuidas laste loovuse arendamist toetada ning tutvustab loovat mõtlemist arendavaid tehnikaid;
  • Viire Sepp, Tartu Ülikooli õppejõud, raamatu „Andekusest ja andekatest lastest“ autor

Seminar toimub esmaspäeval, 20. veebruaril algusega kell 17.30 Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse seminariruumis (Tallinn, Maakri 23a, 8.korrus). Seminar kestab orienteeruvalt kl 20ni. Kohvilaud.
Palume registreeruda hiljemalt 16. veebruaril.
Seminar on tasuta.