Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

 

Teisipäeval, 5. juunil viib Päästeamet kooli spordiväljakul  läbi tuletõrjespordi päeva, mille eesmärgiks on tutvustada noortele päästeala tegevusi ning panna 4.-7. klasside õpilased erinevatel aladel proovile.

 

Tuletõrjesport on ekstreemne, huvitav ja tehniline ala, millega on tänaseks tegeletud Eestis juba üle 80 aasta. Tuletõrjesport arendab osavust, julgust, kiirust, jõudu, vastupidavust, meeskonnatöö oskust, koordinatsiooni ning keskendumisvõimet. Tuletõrjespordi päev on Päästeametile hea võimalus tutvustada noortele päästeala, propageerida seda läbi erinevate tegevuste ja arendada koos noortega tuleviku ohutuskultuuri.

 

Spordipäeval võetakse mõõtu omavahel kahel kümneetapilisel teatevõistlusel. Mõlemad alad on seotud tule kustutamisega, näiteks saab joosta voolikuga, ühendada liitmikke ning kasutada vett. Lisaks teatevõistlusele on õpilastel võimalik tutvuda kohapeal Päästeameti põhiauto ning selle varustusega. Lisaks saab külastada ka ennetustelki.

 

Tuletõrjespordi päev on pilootprojekt Tallinna 21. Koolis, edaspidi saab ettevõtmist korraldada kindlasti ka teistes koolides.

 

Kool tänab Päästeametit algatatud põneva koostöö eest!