Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Teisipäeval, 8. jaanuaril  2019 kell 9.00 – 15.00 on  võistlustules meie kooli LTT projekti Rakett 21 osalejad50 õpilast 8.-12.klassidest, et luua käepärastest vahenditest lahendusi ehituse, veetehnika, robootika ning teedeehitue probleemidele.

Võistlus toimub TalTechis ja  selle avab kooli direktor hr Meelis Kond, võistlust modereerib vilistlane, tänane TalTechi üliõpilane Kristian Andreas Jagor.

Ülesanded koostavad ja neid hindavad ning õpilasi juhendavad Tallinna Tehnikaülikooli teadlased ja tudengid.

Näiteks on üheks võistlusülesandeks veevarustuse tagamine, kus kooliõpilased peavad leidma kõige kiirema võimaluse juhtida vesi abivajajateni, ülesande üks võimalikest lahendustest on tööpõhimõttelt akvedukt.

Erinevalt telemängu Rakett 69 formaadist, ei ole meie mängus väljalangejaid. Põhivõistkonnad – rohelised, sinised ja punased  – moodustatakse TalTechi poolt koostatud kodutööde tulemuste põhjal, ka teised jätkavad võistlust, et jõuda edaspidi favoriitide hulka.

  1. jaanuaril on võistlustules:

punane võistkond:

Celica Krigul 12B

Christian Roos 11A

Oliver Sild 10A

Anett Tamm 10A

Markus Martinson 9C

Gert Marten Kadastik 8D

Elisabeth Hade 8A

 

roheline võistkond:

Karita Särekannu 12A

Elise Tuulemäe 10A

Siim Pender 11A

Kaspar Saakpakk 10B

Anni Marie Maripuu 9C

Jakob Soosaar 8A

Jens Martin Mikk 8D

 

sinine võistkond:

Peeter Maran 11A

Martin Poks 11A

Veronika Kukk 10A

Erland Kikkas 10A

Kaisa Uik 10B

Marilyn Agnes Marastu 9A

Uku Allikvere 8A

Jaanuarikuine võistlus kannab meie koolis juba 33. korda toimuva kunsti- ja kultuurinädala vaimu ning koolinoored avaldavad omavahelise mõõduvõtmisega austust sellistele teadlastele nagu Einstein, Gauss, Röntgen, Leibniz, Ohm ja Humboldt.

Projekt Rakett 21 osales võidukalt Tallinna Haridusameti loodus- ja täppisteaduste projektikonkursil ning toetab õpilaste karjäärivalikuid ja koostöö TalTechiga loob andekatele õppuritele enim arenguvõimalusi.

Projektijuht Maarika Paun