Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna linn kujundab oma tulevikku aastani 2035 ja soovib kõigi, ka kõige väiksemate mõtteid. Millises Tallinnas soovivad nemad elada, kui nad on oma iseseisva eluga alustanud? Selleks, et linna arengukava tuleks võimalikult tuleviku-linlaste nägu, palume teie abi koolilastele suunatud võistluste läbiviimisel.

Noorte tallinlaste ideede korjamiseks korraldab Tallinna arengukava 2021+ strateegiaüksus kihvtide auhindadega võistluse, et nad saaksid oma mõtteid väljendada loovuse kaudu.

Võistluse teemaks on „Millises Tallinnas ma tahan elada?“, mis koosneb kahest osast ja on suunatud erinevatele vanuserühmadele:

  • Joonistusvõistlus 1.-4. ja 5.-8. klassidele
  • Esseevõistlus 9.-12. klassidele

Siinkohal on oluline rõhutada, et ei ole vahet, kas laste ideed on utoopilised või tõesti praktilised – iga hea ettepanek inspireerib koostajaid arengukava täiendamisel.

Loodame, et leiate võimaluse tutvustada oma õpilastele teemaga haakuvates tundides (nt kodanikuõpetus, eesti keel, kunstiõpetus) nimetatud võistlusi. Juhul, kui õpilastel esineb raskusi ideede formuleerimisega, on vanemate/koduste abi vägagi teretulnud!

Tingimused

Joonistused ja esseed esitada hiljemalt 22. aprillil 2019.a. Esseed saata elektrooniliselt aadressile strateegia@tallinnlv.ee. Joonistused palume haridusasutustes kokku koguda ja tuua need vahemikus 15.04.19 – 22.04.19 Tallinna Linnakantselei teenindusbüroo infosaali (Vabaduse väljak 7, sissepääs Vabaduse väljaku poolsest uksest lippude alt). Teenindussaal on avatud kogu tööpäeva vältel E 8.15-18, T-N 8.15-17 ja R 8.15-16. Joonistused anda administraatori kätte.

–          Joonistuste soovituslik formaat on A3. Iga osaleja võib konkursile esitada kuni kaks tööd. Pilt ei tohi olla kokku murtud.

–          Essee maht kuni 1000 sõna.

–          Joonistuste tagaküljele lisada autori nimi, vanus, kool, klass.

–          Esseed tuleb varustada tiitellehega, kus on kirjas autori nimi, vanus, kool, klass.

–          Juhendaja olemasolul lisada joonistusele/esseele juhendaja nimi.

–           Osaleja annab võistluse korraldajale üle õigused oma pilti või esseed avalikus ruumis tasuta kasutada, sh avaldada veebis, trükistes, ülesse panna näitustel.

–          Võistlusele esitatud töid autoritele ei tagastata.

–          Haridusasutus tagab, et lapsevanemad oleksid nõus laste andmete edastamise ja avalikustamisega toodud tingimustel.

 

Tulemused

Strateegiaüksus loeb ja vaatab läbi kõik tööd ning autasustab parimaid kaasarääkijaid eraldi igas vanuserühmas. Auhindu jagame ka parimatele juhendajatele. Kuigi oleme juba mõned auhinnad välja valinud (ajaviide Tallinna juhtidega, piletid meelelahutuskeskustesse, linnasümboolikaga kinkekomplektid ja muu) ootame laste ja koolide ettepanekuid auhindade osas 11. märtsini meiliaadressile strateegia@tallinnlv.ee . Kellega lapsed tahaksid kohtuda? Mis kohta külastada? Valime välja parimad ideed ja lisame need auhindade nimekirja.

Parimatest joonistustest teeme näituse ja kasutame ka uue arengukava disainis. Parimad esseed ja tsitaadid avaldatakse Tallinna arengukava 2021+ kodulehel https://tallinn.ee/est/strateegia/  või Tallinna arengukavaga seonduvates trükistes.

 

Täiendav info

 Oma mõtted on võimalik välja öelda ka erinevates töötubades või kirja panna selleks loodud veebikeskkonnas https://www.tallinn.ee/strateegia/ideekorje  ja Facebooki grupis „Tallinna arengukava 2021+“ või saata meiliaadressil strateegia@tallinnlv.ee  . Kaasamistegevused koos ajakava, kaasatavate osapoolte, soovitud eesmärkide ja tulemustega on välja toodud kaasamiskavas, mis on leitav siin.

Ootame aktiivset osavõttu!

 

Küsimuste korral palume pöörduda:

Mart Soonik +372 502 9893; mart.soonik@tlu.ee ;

 

Veronika Tšatškova +372 5666 5890;

veronika.chachkova@gmail.com;