Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

EFA Noore Publiku Auhinna žüriisse on oodatud osalema 12-14-aastased noored.

Filmipäev toimub pühapäeval, 5. mail kell 10-17.30 Tallinna kinos Artis. Päeva jooksul vaatame ära kolm kandideerivat filmi, millele järgnevad arutelud, mille viib läbi Just Filmi juht Mikk Granström. Kõik filmid linastuvad originaalkeeles, eestikeelsete subtiitritega. Žüriiliikmed peavad kinos kohal olema kogu päeva ja vaatama ära kõik kolm filmi. Turgutuseks pakume suupisteid ja lõunapausi ajal toekamat kehakinnitust. Kui filmid vaadatud ja läbi arutatud, siis on žüriiliikmete ülesandeks filmid meeldivuse järgi reastada, et selgitada Eesti noore publiku lemmikfilm.

Žürii töös osalemiseks peab oma soovist teatama 2. maiks aadressil noorpublik@kinobuss.ee. Lisada tuleb oma vanus, kool ja lapsevanema kontakt. Kui ühest klassist on palju soovijaid, siis võib õpetaja grupi registreerida

Sel aastal kandideerivad Noore Publiku Auhinnale Norra ja Rootsi koostöös valminud muusikafilm “Bändipoisid” (Los Bando, rež. Christian Lo), Suurbritannia-Rootsi internaadikomöödia “Vana kooli tüübid” (Old Boys, rež. Toby MacDonald), mille aluseks on Cyrano de Bergeraci lugu, ning Hollandi draama “Poksiplika” (Vechtmeisje, rež. Johan Timmers) spordis oma kutsumuse leidnud tüdrukust. Kuna filmide valimisel osalesid seekord ka varem žüriitööd teinud noored, siis ei ole linastuvad filmid liiga tõsised.

EFA Noore Publiku Auhind kuulub Euroopa Filmiakadeemia ametlike auhindade hulka. Selle valimise korraldavad Euroopa Filmiakadeemia ja EFA Productions, toetajateks on Mitteldeutsche Medienförderung ja Euroopa Liidu Loov Euroopa MEDIA programm.

Eestis korraldavad EFA Noore Publiku Auhinna üritust MTÜ Kinobuss ja Eesti Filmi Instituut. Üritust toetab Tallinna Linna Spordi- ja Noorsooamet. Lisaks on partneriteks kino Artis ning Laste- ja Noortefilmide Festival Just Film.

Lisainfo