Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Reedel, 31. mail annab meie koolis kontserdi USA Missouri osariigi West Plainsi keskkooli kontsertkoor The Plains Singers.

Kelly Dame on Missouri osariigis West Plainsis asuva West Plainsi keskkooli koorijuht. Ta omandas muusikahariduses bakalaureuse- ja magistrikraadi Arkansase Riiklikus Ülikoolis ja õppis lisaks kesktaseme haldusjuhtimist Missouri Riiklikus Ülikoolis. Ta on õpetanud koorimuusikat 48 aastat, neist 46 aastat West Plainsi keskkoolis. Kelly töökohustused hõlmavad 5. kuni 8. klassile üldise muusikaõpetuse andmist, tegelemist 6. klassi kooriga ning tööd keskastme (9.-12. klass) kontsertkooriga, kammerkooriga ning kooridega The Plainsmen, Madrigal Singers ja Swing Set. Ta koorid on võitnud arvukalt auhindu, nad on esinenud piirkonna, osariigi ja riikliku tasanid muusikaüritustel ja käinud rahvusvahelistel ringreisidel. Organisatsiooni Friendship Ambassadors vahendusel on nad oma muusikat esitanud Ühendkuningriigis, Austrias, Ungaris, Rumeenias, Tšehhi Vabariigis, Venemaal, Hiina Rahvavabariigis, Soomes, Itaalias, Poolas, Saksamaal, Horvaatias ja Sloveenias.

Kelly on Rahvusvahelise Koorimuusika Föderatsiooni (IFCM), Riikliku Muusikahariduse Ühenduse (NafME), Missouri Muusikaõpetajate Ühenduse (MMEA), Ameerika Koorijuhtide Assotsiatsiooni (ACDA), Missouri Koorijuhtide Ühenduse (MCDA), Kunsti Riikliku Sihtkapitali (NEA) ja Missouri Riikliku Haridusassotsiatsiooni (MNEA) liige. Tema töö on leidnud laialdast tunnustamist. Ta on saanud MCDA Luther Spayde´i auhinna ja MCDA presidendi auhinna meisterlikkuse eest; ta on olnud nimetatud West Plainsi aasta kodanikuks ja West Plainsi aasta parimaks kutsetööd tegevaks naiseks; Missouri osariigi keskoolide harrastustegevuste ühendus MSHSAA on nimetanud ta aasta muusikakoolitajaks ning MMEA on andnud talle kahel korral aasta muusikakoolitaja tiitli; teda on tunnustanud aasta õpetajana West Plainsi WalMart, West Plainsi R-7 koolid on valinud ta kahel korral aasta koolitajaks ja ka West Plainsi Kaubanduskoda on nimetanud ta aasta koolitajaks. Ta on mänginud vioolat West Plainsi piirkondlikus orkestris, olnud 10 aastat kohaliku teatri suvemuusikali muusikaline juht ja tegutseb juba 25. aastat West Plainsi Esimese Preasbüterlaste Kiriku muusikalise juhina.

The Plains Singers koosneb West Plainsi keskkooli kontsertkoori õpilastest ja vilistlastest vanuses 15 kuni 40 ja enam aastat. Nende seas on nii lapsi kui nende vanemaid.