Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu Ülikooli teaduskoolil täitub sel aastal 55. tegutsemisaasta. Selle aja jooksul on teaduskool arendanud sadade tuhandete noorte supervõimeid.

Sünnipäeva väärikaks tähistamiseks kuulutame välja videokonkursi. Konkursi eesmärk on kutsuda huvilisi teaduskooli 55. sünnipäevast osa saama, propageerida noorte hulgas videondust ja anda neile võimalus loometööks.

Videokonkursil ootame osalema kõiki 1.–12. klassi õpilasi.

Osalejate ülesanne on kas üksi või kuni kolmeliikmelistes võistkondade teha teaduskooli Ajugümnastika videost sünnipäevahõnguline videokaver. Seejärel tuleb video laadida Youtube’i ning lisada selle URL koos muude andmetega enne 17. mai südaööd videokonkursi kampaanialehele.

Soovitame noortel olla originaalne, mõelda loovalt ning kasuta erinevates õppeainetes omandatud teadmisi ja oskusi. Eriti tore, kui õpilased suudavad videosse põimida mõne teadust iseloomustava elemendi (katse, katsevahend, teadussaavutus, päevakohane teema vms).

Videokonkursi võitja selgub 1. juunil rahvahääletuse teel. Peaauhinnaks on 1000 eurot. Lisaks premeerime rahalise auhinnaga ka 2. ja 3. koha omanikke. Eriauhinnad panevad välja SEB, Telia ja Swedbank.

Parimaid videoid näidatakse novembris toimuval teaduskooli suurel sünnipäevapeol.

Rohkem infot konkursi kampaanialehel.