Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tehnikaolümpiaad toimub 19. veebruaril 2022Hea gümnasist!

19.veeruaril 2022 toimub esimest korda Tehnikaolümpiaad!

Füüsika-, keemia- ja matemaatikahuvilised õpilased on saanud seni panna end proovile ainealastel võistlustel, kuid nüüd avaneb kooliõpilastel võimalus panna end proovile laiemalt, kombineerides kõik loodusteaduste ja tehnikaalased teadmised ühel võistlusel.

Olümpiaad koosneb kahest osast:

Teoreetilise osa lahendamine nõuab põhikooli ja gümnaasiumi reaalainete teadmisi ning lisaks tehnilist taiplikkust ja loogilise tuletamise oskust.

Praktiliste ülesannete lahendamine nõuab loovat ja analüütilist mõtlemist ning oskust rakendada põhikooli ja gümnaasiumi füüsika, matemaatika ja keemia kooliprogrammist omandatud teadmisi sidudes neid reaaleluliste ülesannetega. Praktiliste ülesannete lahendamisel tuleb õpilastel kasutada mõõte- või tööriistu ning uurida ja kirjeldada erinevate tehnoloogia süsteemide toimivust.

Olümpiaadi viiele edukamale on välja pandud rahalised auhinnad, kahekümnel edukamal õpilasel, kes on saanud olümpiaadi tulemuseks vähemalt 60%, võimalus asuda gümnaasiumi lõpetamise järel õppima TalTechi mis tahes erialale (v.a arhitektuuriõpe) väljaspool tavapärast vastuvõtukonkurssi.

Olümpiaadi korraldavad Tallinna Tehnikaülikooli Eksami- ja olümpiaadikool koostöös TalTechi inseneriteaduskonnaga.

Olümpiaadile registreerumine algas 10. jaanuaril

Täpsem info ja registreerumine https://taltech.ee/tehnikaolumpiaad

Kohtumiseni Tehnikaolümpiaadil!