Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

7.-11. septembril 2022 toimub UNESCO ühendkoolide Läänemere Projekti rahvusvaheline õppelaager Põhja-Saksamaal Schleswigi linnas, kuhu kutsume kandideerima noori vanuses 15-19 a.

Laager toob kokku õpilased ja õpetajad 9 Läänemere-äärsest riigist, et jagada parimaid õppepraktikaid ning õppida koos ÜRO kestliku arengu eesmärke puudutavate probleemide ja lahenduste kohta. Laagri teemaks on “Sustainability Across Borders” ehk piiriülene koostöö keskkonnahoidlikuma ja õiglasema tuleviku nimel.

Laagri jooksul osaletakse töötubades, käiakse ekskursioonil Shlei lahes ajaloolise jäälõhkujaga ning külastatakse viikingite küla ja muuseumi, Gottorfi lossi ja Schleswigi katedraali, mis kuuluvad UNESCO maailmapärandisse.

Osalemise tingimuseks on delegatsiooni poolt 3-tunnise haridusliku töötoa ettevalmistamine 15 inimesele. Eestit esindab delegatsioon kahest õpetajast ja kuni neljast õpilasest vanuses 15-19 a. koos Läänemere Projekti Eesti tegevuste koordinaatoriga.

Laagris osalemiseks tuleb õpilastel kandideerida ning nomineerida ka üks enda kooli õpetaja, kellega koos ta tahaks laagrisse minna. Osalejate valikul hinnatakse õpilase huvi ÜRO kestliku arengu eesmärkide vastu ning soovi panustada töötoa ja põneva õppekogemuse loomisesse.

Kandideerimise tähtaeg on 25. mai 2022.a. Konkursi tulemustest teavitatakse osalejaid 30. mail.
Kandideerimisvormi leiate siin: https://forms.gle/de5K4X42cdEjyYpL8.

Töötoa loomisega alustatakse koos juunis ning jätkatakse augustis.

Töötoa esmast versiooni testitakse 18. augustil UNESCO ühendkoolide ja Läänemere Projekti võrgustiku aastakonverentsil Rakveres.

Kulud

Laagris osalemine on õpilastele ja õpetajatele tasuta: osaluse, ekskursioonide ja toidu kulud katavad laagri korraldajad. Laagri majutus on korraldatud telkides (võib võtta kaasa enda oma, aga korraldajad saavad pakkuda telki ka kohapeal, vajalik enda magamiskott).

Sõidukulud Põhja-Saksamaale ja tagasi (laevaga Tallinnast ning Rootsist edasi rongidega) katab Tartu loodusmaja SA KIK projekti toetusel, mille saame kinnitada enne jaanipäeva. Kuna rahvusvahelises laagris osalemine on meie prioriteet, siis isegi kui projekti rahastatakse väiksemas mahus, püüame transpordikulud katta võimalikult täies mahus. 

Osalejatel tuleb ise tasuda transpordikulud Tallinnasse ja Tallinnast tagasi koju ning reisikindlustus.