Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti Teadusagentuur kutsub 6-19aastaseid noori osalema õpilasleiutajate riiklikul konkursil!

Ootame konkursile kuni 15. oktoobrini töid, mis aitavad lahendada igapäevaeluga seotud probleeme. Vanemate kooliastmete õpilasi julgustatakse konkursile esitama juba valminud loov- ja uurimistöid või õpilasfirmade poolt loodud innovaatilisi lahendusi. Parimaid ootab 25 950 euro suurune auhinnafond ning mitmed eripreemiad, tunnustatakse ka juhendajaid ning antakse välja parima kooli tiitel. Õpilasleiutajaid saavad juhendada nii õpetajad, huviringide juhendajad kui ka lapsevanemad.

Gümnaasiumiastme kõige silmapaistvam töö saab võimaluse esindada Eestit maailma suurimal teadus- ja inseneeriakonkursil Regeneron ISEF, mis toimub Dallases (USA). Eriauhinnad annavad välja mitmed koostööpartnerid: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Patendiamet koos Maailma Intellektuaalomandi Organisatsiooniga WIPO, Admirals, TalTech Mektory Tehnoloogiakool, Energia avastuskeskus, PROTO avastustehas, Lasteekraan, Eesti Teadushuvihariduse Liit, ajakiri Minu Maailm, Lottemaa Teemapark ning kirjastus Argo. Lisaks premeerib Transpordiamet parimaid liiklust turvalisemaks muutvaid lahendusi kategoorias „Nutikalt ja turvaliselt liikluses”.

Olulise täiendusena tuleb sel aastal esitada eelkõige vanemas vanuseastmes lisaks konkursitööle ka tööprotsessi kirjeldus. See aitab hästi välja tuua õppeprotsessi, kus on parima lahenduse leidmiseks oluline märgata ja analüüsida lahendatavat probleemi ning selle olemust. Leiutamisega alustamist toetavad materjalid kodulehel www.miks.ee/tugimaterjal. Lisaks pakuvad inspiratsiooni varasemate aastate põnevad tööd lehel www.miks.ee/leiutised.

Täpsema info tingimuste ja tööde esitamise kohta leiab kodulehelt www.etag.ee/leiutajad. Saadame kirjaga ka konkursi plakatid, mille saate välja trükkida ning õpilastega jagada. Õpilasleiutajate riikliku konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur ja seda rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.